Treća NL zapad

Rudar u nastavak krenuo ispod očekivanja: "Kovari" čekaju da im napadači prorade

| Autor: Boris VIDULIN
Ivan Macan (Arhiva Glasa Istre)

Ivan Macan (Arhiva Glasa Istre)


Utakmice 17. kola Treće NL zapad bile su u znaku gostujućih momčadi, koje su od mogućeg 21 boda osvojili čak njih 17. Samo su Buje i Naprijed zadržali domaći bod protiv Nehaja, odnosno Rovinja, dok je sve ostalo bilo na strani gostiju.

Medulin 1921 je na svom igralištu poražen od Pomorca 1921, dok je Pazinka doživjela minimalni poraz od Uljanik. U Bujama je bilo 0:0 pa je Rovinj i dalje neporažen u sezoni, a jedno od većih iznenađenja je uvjerljiv poraz labinskog Rudara. Ako se već i morao dogoditi onda baš nitko nije očekivao 0:4 protiv Halubjana.

300 minuta bez gola

- Nakon tri susreta bez primljenog pogotka dogodio nam se potop. Nije opravdanje čak niti činjenica da su nam nedostajala dva, od četiri standardna, igrača zadnje linije, nije bilo Tina Licula i Edisa Kurtića. Umjesto njih igrali su neki drugi, ako su s nama znači da vjerujemo u njih tako da se osjetilo da ih nema, ali kada podbace svi, apsolutno svi, igrači, onda se ne možeš nadati boljem rezultatu. Čak i u takvim okolnostima imali smo neke prilike koje nismo iskoristili, gosti jesu, kao da je sve išlo njima "na mlin" i završilo je loše po nas - pokušao je pojasniti poraz trener Rudara Franko Ćupić.

Od četiri proljetna susreta tri su odigrali na domaćem terenu i osvojili samo pet, od mogućih, 12 bodova što je daleko ispod očekivanja.

- Ako znamo da smo i posljednji susret jeseni odigrali u Labinu i izgubili od Buja onda je statistika još i poražavajuća. Ne bježimo od toga da smo očekivali više i definitivno morali osvojiti još pokoji bod, ali tako se dogodilo. Nije sve krenulo po planu ovog proljeća. Ipak, gledajući samo moj mandat, od kada sam preuzeo momčad, imamo četiri pobjede, tri neriješena rezultata i dva poraza, pa mogu reći da to nije tako loše. Imali smo veliki bodovni zaostatak prije mog dolaska pa to sada izgleda malo lošije nego što uistinu i je.

Loše izgleda broj postignutih golova.

- Samo smo prvo proljetno kolo dali Kraljevici četiri gola i to sve u prvom djelu i onda smo stali, Pomorac 1921, Medulin 1921 i Halubjan ništa, više od 300 minuta bez gola i to nije dobro. Znam da će sada svi reći da smo vratili Ivana Macana i Gabriela Golju i da se očekivalo malo više ofenzivnija igra i veći broj golova, međutim, oni još nisu pravi. Donose pozitivu, rade druge stvari koje su isto plus za sve nas, ali primarno su napadači, naravno da se očekuju golovi. Rade dobro na treninzima, svjesni smo svega i sigurno će proraditi.

Nisu ugroženi

Čupić vjeruje da se, ako si pošten u radu i pristupu, u sportu sve vrača.

- Sada imao seriju težih susreta, Vinodol, Rovinj i Nehaj, momčadi koje se bore za sam vrh. Ako smo prvi dio proljeća zakazali u bodovnom smislu, zašto sada ne bi sve nadoknadili. Igramo protiv jačih, ali to ne mora ništa značiti. Pokušati ćemo na "forcu" doći do pogotka, a onda i pobjede. Vjerujem da ćemo biti kompletni i bit će nam lakše. Naglasit ću da smo u dobroj poziciji, ako ispadne jedan, čak i dva, smatram da nismo ugroženi i da možemo nastaviti misiju kluba, a to je da pružamo priliku našim dečkima iz omladinskog pogona. To je smisao postojanja koju zagovara naš predsjednik, a meni kao treneru ima veliku podršku. Bez obzira na malo lošije rezultate ponekad, vjerujem da će naši simpatizeri shvatiti da je bolje da igrači iz našeg omladinskog pogona skupljaju iskustvo, po cijenu poraza, kako bi vrlo brzo bili ponos Rudara - zaključio je trener Rudara.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater