ISTRA 1961

Puležani danas dočekuju svoju "crnu mačku" Lokomotivu: Prvi put u sezoni branit će Ćorić

| Autor: Ivica CEROVAC
(Snimio Nel Pavletić/Pixsell)

(Snimio Nel Pavletić/Pixsell)


Nogometaši Istre 1961 završnu četvrtinu prvenstva otvaraju današnjom utakmicom protiv Lokomotive, koja će se igrati na "Drosini" s početkom u 15.50 sati. Na njoj će "zeleno-žuti" nastojati prekinuti najduži niz bez pobjede u susretima s klubom iz HNL-a, koji se protegnuo na punih 29 mjeseci.

Posljednji trobod protiv "lokosa" upisan je 1. studenog 2021. godine u Puli, i to uz pomoć dva kaznena udarca dosuđena za domaćina nakon što su u svom kaznenom prostoru rukom igrali Cokaj, odnosno Aliyu. Prvog je izveo Bande, čiji je udarac Nevistić zaustavio, ali je potom nespretno rukom ugurao loptu u mrežu i tako postigao autogol, da bi poslije poravnanja Dabre drugi pokušaj s "bijele točke" puno sigurnije izveo Beljo i postavio konačnih 2:1.

Nakon tog ogleda, u kojeg su od aktualnih stanovnika pulske svlačionice od prve minute krenula četvorica (Hujber, Blagojević, Mlinar, Lisica), Istra 1961 je uglavnom gutala gorke pilule u dvobojima s Lokomotivom.

Do danas ih se odigralo devet, a na njima su "zeleno-žuti" od mogućih 27 bodova osvojili samo četiri, uz šest postignutih i čak 18 primljenih pogodaka. Ovu posljednju statističku rubriku Zagrepčani su "napumpali" u dva posljednja međusobna sraza, odrađena u 10. i 19. kolu tekuće sezone, u kojima su na "Drosini" slavili s 4:0, a u Kranjčevićevoj s 3:0.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini