jedno srebro, jedno zlato! 

Mladi hrvatski igrači s dijabetesom osvojili dvije medalje na Europskom futsal turniru

| Autor: Glas Istre
(Foto: DiaEuro)

(Foto: DiaEuro)


Na Europskom futsal turniru osoba s dijabetesom u Poljskoj – 'Red Card for Diabetes', hrvatska juniorska DiaEuro ekipa, koja okuplja izvanredne mlade sportaše s dijabetesom, postigla je iznimne rezultate. Naši sportaši osvojili su srebrnu medalju na Euro kupu turnira, te zlatnu medalju u kategoriji Lige prvaka.

(Foto: DiaEuro)(Foto: DiaEuro)

Mladi futsal igrači ovime su još jednom potvrdili da dijabetes nije prepreka za bavljenje sportom niti za postizanje izvrsnih rezultata. DiaEuro je projekt kojeg podržava Međunarodna dijabetička federacija (IDF) kao i nogometni savezi država sudionica, što dodatno svjedoči o njegovoj važnosti. Tijekom godina turnir je okupio sudionike iz više od 20 europskih država, a Hrvatska je sudionik ovog projekta od samih početaka.

"Dvostruki uspjeh na ovom turniru još jednom je potvrdilo da su naši sportaši izuzetno sposobni i motivirani, unatoč izazovima s kojima se suočavaju zbog dijabetesa. Dijabetes ne smije biti prepreka u ostvarenju sportskih snova, a igrači su to dokazali svojom predanošću, upornošću i talentom na terenu.

Zahvaljujući današnjim tehnološkim inovacijama naši igrači mogu se u potpunosti fokusirati na svoju igru i postizanje vrhunskih rezultata i tu posebno zahvaljujem i našim partnerima iz tvrtke Medilab One koja nas je podržala na ovom turniru osiguravši igračima Dexcom ONE senzore koji mjere razinu glukoze.

Također, zahvalni smo i natječaju ‘Najbolje iz Hrvatske’ tvrtke Konzum koja je prepoznala važnost ovog natjecanja i svojom podrškom doprinijela našim sportskim uspjesima.", izjavio je trener ekipe Neven Furjan.

(Foto: DiaEuro)(Foto: DiaEuro)

Službeno Europsko futsal prvenstvo osoba s dijabetesom – DiaEuro, na kojem svake godine nastupaju seniori DiaEuro tima Hrvatske, nastalo je 2012. godine na inicijativu Ukrajinskog dijabetičkog saveza. Glavni cilj projekta je educirati javnost i motivirati ljude s dijabetesom na bolju regulaciju kroz tjelesnu aktivnost, koja je zajedno s terapijom i prehranom, ključna u dobroj regulaciji ove kronične bolesti.

Osim samog DiaEuro prevenstva, za mlađe kategorije se godina organiziraju slični turniri kako bi i mladim sportašima prenijela ideja i zajedništvo, ali i edukacija regulacije dijabetesa za vrijeme sportske aktivnosti.

Naša reprezentacija na ovaj turnir otišla je pod vodstvom HAŠK Mladosti, koji već godinama provodi projekte vezane uz sport i dijabetes.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini