PRVA ŽNL

Ližnjancima ogromna prednost u borbi za naslov protiv Štinjana. Susret obilježila teška ozljeda vratara Ivana Draguna

| Autor: Boris Vidulin
POTVRDIO POBJEDU U DERBIJU - Saša Urošević (Arhiva Glasa Istre)

POTVRDIO POBJEDU U DERBIJU - Saša Urošević (Arhiva Glasa Istre)


Dvoboj prvog i drugog, lijepo vrijeme, prepune tribine i solidna nogometna predstava koja je ponovo odvojila domaćina od gosta na vrhu prvenstvene ljestvice. Na taj su se način revanširali za jesenski poraz na Fortinu i po onoj staroj narodnoj, dobili bitku ali ne i rat.

Nažalost, susret je obilježila teška ozljeda vratara Štinjana Ivana Draguna, koji je nakon jednog ubačaja krenuo ka lopti, nadskočio Topića i jako nezgodno pao na tlo te ozlijedio rame i pluča. Prekid je trajao gotovo pola sata s obzirom da se čekalo vozilo hitne pomoći koje ga je odvelo u bolnicu.

Susret je obilježila teška ozljeda vratara Ivana Draguna (Snimio B. Vidulin)Susret je obilježila teška ozljeda vratara Ivana Draguna (Snimio B. Vidulin)

Ližnjan je bio bolji, gosti previše indisponirani, poglavito nakon ozljede vratara, no i prije toga nisu pokazali puno više. Tek je jednom Trešnjić sam izbio ispred vratara, ali je otišao suviše u stranu pa je Percan ukrotio prizmeni udarac.

Domaćin »nabrijan« iskoristio je loše izdanje Štinjana i bez problema kontrolirao utakmicu. Kako su već od 18. minute imali vodstvo sve je bilo puno lakše. Tada se Kontošić »hrvao« s Ramadanijem na vrhu kaznenog prostora i primjetio da je vratar Dragun bespotrebno dotrčao do njih te bez problema lob udarcem pogodio praznu mrežu.

Domaće prilike

Nakon toga pokušao je i Edi Ljubas nakon što je nanizao nekoliko igrača, a nekoliko puta si je i Urošević sam namjestio priliku, ali je ili bio neprecizan ili je rezervni gostujući vratar Kučerka bio na mjestu. I tako sve do 85. minute kada je Licardo izveo udarac iz kuta, a najviši u buketu igrača na sedam metara je bio Urošević i glavom zakucao loptu u mrežu. Ništa to nije promjenilo u igri gostiju, očito nisu imali snage da krenu prema naprijed, domaćin zadovoljan vodstvo samo je čekao kraj susreta.

U subotu su Smoljanici nadvisili Veli Vrh rutinski, u jutarnjem terminu Vrsar je bio bolji od Vodnjana, a derbi Labinštine pripao je iskusnim igračima Iskre. To nije uspjelo Rapcu koji ne zna za pobjedu od petog kola. Poveli su u Marčani, ali je to bilo sve od njih, ostalo je pripalo domaćinima. U derbiju začelja do prve pobjede su došli igrači Muntića.

LIŽNJAN - Igralište Šaraja. Gledatelja 300. Sudac: Petar Pejkunović (Kožljak). Pomoćnici: Mujić (Potpićan) i Pavlović (Rov. Selo). Strijelac: 1:0 Kontošić (18), 2:0 Urošević (85). Žuti kartoni: Čude, Bilobrk, Ljubas (Ližnjan), Trešnjić (Štinjan). Crveni karton: Giovannini (110-drugi žuti karton).

LIŽNJAN: Percan 6,5, Popović 6, Škifić - (od 16. Radović 6,5), Pavić 6,5, Macan Stanić 6,5 (od 82. Bilobrk 6,5), Urošević 7,5, Čude 7, Kontošić 7 (od 112. Kostešić -), LIcardo 7, Topić 6,5 (od 85. Pačić 6,5), Ljubas 7.

ŠTINJAN: Dragun 6 (od 72. Kučerka 6), Ćeranić 6, Gerovac 6, Ramadani 6, Benčić 6, Šistov 6, Jelenić 6 (. od 28. Nikolić 6), Trešnjić 6, Grahovac 6, Giovannini 6, Cingi 6 (od 46. Prelčec 6).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater