dan istarskog sporta

FOTO / Proglašeni najbolji sportaši Istarske županije u 2023. godini

| Autor: Zvonimir Guzić


Na svečanosti "Dan istarskog sporta" u kazališnoj dvorani "Antonio Coslovich" u Umagu, doznali smo tko su bili najuspješniji sportaši 2023. godine u Istarskoj županiji.

Za najboljeg sportaša proglašen je naš sjajni strijelac Giovanni Cernogoraz, svjetski i europski prvak u trapu. Najbolja sportašica je Ria Vojković, boćarka iz ŽBK Pula.

Boćanje je odnijelo primat i u ekipnim sportovima, tako da je najbolja ženska ekipa Ženski boćarski klub Pula, dok je u muškoj konkurenciji to Boćarski klub Istra iz Poreča.
Imali smo i dvije nagrade za životno djelo koje su dobili Enzo Zohil iz Žminja za zasluge u nogometnoj igračkoj i trenerskoj karijeri, te Giani Rocco iz Bala za doprinose u vaterpolu.

Trener godine je Valter Cernogoraz, otac i trener najboljeg istarskog sportaša u 2023.
Najuspješnija sportašica s invaliditetom je Sara Marić iz Atletskog kluba Spektar Pula, dok je najuspješniji sportaš u toj kategoriji Tomislav Bošnjak iz Rukometnog kluba Umag.
Još smo imali lauerate u mlađim kategorijama.

Najbolja mlada sportašica je Nika Fornažar iz Jedriličarskog kluba Horizont Poreč, dok je Ivano Čelić iz Kickboxing kluba Planet sport iz Pule najbolji mladi sportaš.

Ronilačko sportski klub Mladost iz Medulina i Ženski kuglački klub Istra iz Poreča, najbolje su mlade ekipe Istarske županije u 2023. godini.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini