STOCKHOLM

KAUBOJIMA SREBRO: Hrvatska - Španjolska 20:22 u finalu Europskog prvenstva u rukometu

| Autor: Portal Glas Istre

Hrvatska na koncu ipak nije uspjela osvojiti Europsko prvenstvo. Bila je to još jedna dramatična utakmica koja je završila pobjedom Španjolske koja je imala više koncentracije u završnici.

Kod rezultata 19:19 četiri minute prije kraja Hrvatska je imala igrača više, ali nije postigla niti jedan gol. Poveli su Španjolci 20:19 i potom je odmah izjednačio Brozović s centra na prazan gol - 20:20. No pokazalo se da je to bio posljednji gol Hrvtatske na ovoj utakmici. 

Španjolska opet dolazi u vodstvo sa 7 metara, a u napadu Hrvatske Karačić je napravio korake. Dušebajev je potvrdio pobjedu pola minute prije kraja i to je bilo to - 22:20.  

Većim dijelom nastavka vodili su Španjolci, u jedno trenutku i četiri gola razlike. To se dogodilo u razdoblju kada je Hrvatska pokušavala igrati s više igrača u polju, a bez golmana, što ju je koštalo primanjem dvaju jeftinih pogodaka.

Španjolska je prednosti imala i na odmoru, na koji je otišla s pogotkom viška - 12:11.

Hrvatska je bolje ušla u utakmicu i imala je prednost veći dio prvog dijela. U jednom trenutku i tri pogotka razlike, ali Španjolci su se vratili sa 7:10 na 10:10, uz nekoliko sjajnih obrana svog vratara Vargasa.

Na koncu su prešli i u vodstvo 11:10 u razdoblju potpunog zamračenja u hrvatskoj igri, kada izabranici Lina Červara nikako nisu uspijevali pronaći put do mreže, i to punih 11 minuta.

Nije pomoglo ni prvo isključenje na susretu koje su dobili Španjolci u tom razdoblju. Uz dosta sreće iz kontre Hrvatska je uspjela izjednačiti na 11:11, ali pet sekundi prije kraja Španjolci opet zabijaju.  

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater