paraatletičari

Sportaši pulskog AK Spektra osigurali prvo mjesto u ligi i postavili nove rekorde

| Autor: Glas Istre
(Foto AK Spektar)

(Foto AK Spektar)


Danas je u Velikoj Gorici održano 3. kolo Hrvatske paraatletske lige, a sudjelovao je i pulski AK Spektar s 21 sportašem i 33 starta.

Sportaši su ovim nastupom osigurali prvo mjestu Spektru, ali i dva nova hrvatska rekorda. Biljana Balde je postavila novi hrvatski rekord u bacanju kugle sa rezultatom 6,04 m i osvojila drugo mjesto, a u bacanju diska je također osvojila drugo mjesto s rezultatom 15,86 m. Stipo Tokić je postavio novi hrvatski rekord u bacanju kugle s rezultatom 8,33 m i osvojio drugo mjesto, dok je u bacanju diska s rezultatom 20,10 m zauzeo 6. mjesto.

Petra Tanković osvojila je prvo mjesto u bacanju kugle s rezultatom 5,75 m, a treće mjesto u bacanju diska s rezultatom 11,84.
Juniorka Sara Višković zauzela je drugo mjesto u bacanju kugle sa 3,63.
Juniorka Jovana Obradović bacila je disk 7,01 m svoj osobni rekord i osvojila prvo mjesto, a kuglu 3,19 m, također osobni rekord i drugo mjesto.
Juniorka Manuela Diminić osvojila je 3. mjesto u bacanju kugle s rezultatom 2,95 m bacivši osobni rekord, a disk je bacila 4 metra (također osobni rekord) i osvojila drugo mjesto.
Junior Massimo Iveta osvojio je prvo mjesto u bacanju kugle i koplja, bacivši kuglu 7,70m (osobni rekord), a koplje 10,61 m.
Marina Giljanovića koji je s rezultatom 5,15 m (novi osobni rekord) osvojio 5. mjesto, a 4. mjesto bacanjem koplja (10,19 m, isto novi osobni rekord), svoj je rezultat posvetio Mihaelu.
Amar Zec bacio je disk 5,75 m i osvojio 8.mjesto, a čunj je bacio 13,05 m i osvojio 3. mjesto.
Zlatko Drkelić je u finalu bacanja kugle u kategoriji F20 osvojio 5. mjesto s rezultatom 6,90 m.
Jelena Vuković u kugli je osvojila 4.mjesto sa rezultatom 6,30m, a u bacanju koplja osvojila je drugo mjesto s rezultatom 13,05m.
"Vrlo emotivno je bilo ovo natjecanje, za neke najbolji rezultati ikada, državni rekordi, vjerujem kao veliki poticaj za dalje. Odličan uspjeh jer smo i nakon trećeg kola Hrvatske paraatletske lige prvi sportaše,dva državna rekord, te osobni rekordi, svi ostali također su postigli izričito dobre rezultate, ponosna sam na njih", poručila je Katja Luketić, predsjednica AK Spektra

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini