mlađe kadetkinje

Odbojkašice Pule su prvakinje Hrvatske!

| Autor: Ivica CEROVAC
(Foto OK Pula)

(Foto OK Pula)


Odbojkašice Pule osvojile su naslov prvakinja Hrvatske u uzrastu mlađih kadetkinja. Završni turnir odigran je u Zadru, okupio je 18 klubova i protegnuo se na tri dana tijekom kojih su Puljanke odigrale sedam susreta i upisale isto toliko pobjeda, prepustivši pritom svojim protivnicama tek četiri seta. U prvom krugu svladale su zagrebačku Mladost (2:1) i vukovarsku Ennu (2:0), u drugom omiški Gusar (2:0) i Kaštel Lukšić (2:1), a onda je uslijedila nokaut faza i pobjede nad Ivanecom u četvrtfinalu (2:1), Ferivi Višnjevcem u polufinalu (2:0) te Osijekom u finalu (3:1).

Pulske boje branile su: Dea Sokolović, Mia Herceg, Nika Raić Sudar, Lara Radobuljac, Lucija Breznički, Irma Merdanić, Nika Mandarić, Laura Dobrić, Lorna Tomišić, Nicole Petrović, Antea Grgić, Anika Pavlinović, Lana Ladavac, Marta Kontošić, Paola Percan i Vita Šebelić, a s klupe su ih vodili Veronika Tomšić i Valter Siljan. Uz pobjednički pehar, Puljankama su pripale i tri pojedinačne nagrade. Dvije je osvojila Mia Herceg, za najbolju igračicu turnira (MVP) i najbolju pucačicu, dok je ona za najbolju tehničarku završila u rukama Lare Radobuljac.

- Cure su ispunile sve što smo se dogovorile, ne samo na planu igre, već i svega ostalog, disciplina se isplatila i prezadovoljna sam. Pomogli su nam turniri u Anconi i Opatiji, na kojima su cure osjetile što znači odigrati tri susreta u danu. Prvi dan u Zadru odradile smo fantastično, u drugom se malo osjetio umor i pad koncentracije koji je doveo do grešaka, no poslušale su svaki savjet s klupe i vratile fokus na željenu razinu - rekla je trenerica Veronika Tomšić. - Najveći izazov bilo nam je otvaranje turnira protiv Mladosti te potom četvrtfinale i polufinale, kad je medalja bila nadohvat ruke, dok je finale odrađeno vrhunski. Iskliznuo nam je treći set, ali vratile smo se u četvrtom, pokazale da smo u turniru dušom, tijelom i srcem te kapa do poda curama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of