RUKOMET

Rudan Labin večeras dočekuje vodeću Dubravu - Labinska utvrda je neosvojiva za lidere


Nakon novog gostujućeg minimalnog poraza rukometaši Rudana Labin okrenuli su se onome što slijedi danas, a to je utakmica s vodećom momčadi lige, zagrebačkom Dubravom. Već u prvoj utakmici Labinjani su pokazali da imaju lijek za igru Zagrepčana i malo je nedostajalo da se s tog gostovanja vrate neporaženi. No, više je nego očito da će ovo biti jedna sasvim drugačija utakmica u kojoj sada i gosti znaju što ih u Labinu može očekivati. Problem s ozljedom Bruna Ćopića je riješen, ali se sada pojavio novi, a to je stopalo Maria Ratkajca koji sam govori da će na bilo koji način stisnuti zube i dati svoj maksimum. Uz njegovu upitnost, u sastavu sigurno neće biti mladog Vanje Šehića koji je zbog ozljede skočnog zgloba van stroja do daljnjeg. Očekuje se i velika posjeta u dvorani SC "Franko Mileta" jer je upravo ovakav oproštaj od sjajne 2018. godine na domaćem terenu velika nagrada za navijače, koji će ponovo biti osmi domaći igrač.

Lepršava obrana

Pomoćni trener Boris Milevoj uz najavu susreta osvrnuo se i na utakmicu u Rudama.

- Iako Rude mnogi smatraju za vruć teren mislim da je u našem slučaju to bila jedna sasvim normalna utakmica u kojoj smo odigrali jako dobru obranu, ali smo podbacili u napadu te u tome moramo tražiti razlog našeg poraza. Imali smo puno manje tehničkih pogrešaka nego inače, ali smo zato imali jako puno nerealiziranih udaraca prema golu, a pogotovo se to odnosi na prvo poluvrijeme. Što se tiče današnje utakmice, znamo da igramo protiv vjerojatno najbolje momčadi u ligi, kojoj je jako teško naći manu i koja je sjajno pokrivena na svim pozicijama. Možda im je mana što igraju, kako bi ja nazvao, "lepršavu" obranu, a pod tim podrazumijevam da nisu tako oštri kao druge ekipe, tako da je puno lakše doći do prilike za postizanje pogodaka, što moramo iskoristiti. Mislim da je upravo to naša velika šansa, ali samo ukoliko popravimo realizaciju u napadačkom dijelu, jer u protivnom ćemo biti u jako teškoj situaciji, rekao je Milevoj.

Dvoboj strijelaca

Što se Dubrave tiče, imaju momčad za koju se ne zna s koje pozicije prijeti najveća opasnost. U ovoj utakmici gledatelji bi mogli imati prilike vidjeti i dvoboj dva ponajbolja strijelca lige, Frana Milete s domaće strane i Luku Vinkovića s gostujuće. Kažemo mogli, iz razloga što je gostujući igrač upitan za večerašnji nastup, dok Fran, koji je i službeno postao juniorski reprezentativac Hrvatske, pršti optimizmom i najavljuje novu pobjedu.

- Mislim da je svima jasno da se od nas na domaćem terenu očekuje pobjeda i da smo mi ovdje favoriti, ma kako se protivnik zvao. I Umag i Sesvete su u Labin dolazili kao lideri, ali su oba kluba teren napustila poražena, pa uopće ne vidim razloga zašto se to ne bi dogodilo i treći put. Spremni smo, vidjeli smo i u Zagrebu da možemo s njima i jedva čekam da krene utakmica i da pokažemo što možemo. Vjerujem da su i naši navijači spremni i da će još jednom biti naš osmi igrač, a kada je tako pobjeda ostaje u Labinu. Svjesni smo da nam ova utakmica znači jako puno, jer nam pobjeda najvjerojatnije nosi prezimljavanje na toliko željenom četvrtom mjestu, što bi bio sjajan zalet za proljeće i novu domaću utakmicu sa Spačvom. Ulog je velik i mi smo spremni u ovoj utakmici uzeti sve, rekao je Fran Mileta.(Robi FONOVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom