DO 27. ožujka

DOBRE GRNČAROSKI izlaže po 13. put u Gradskoj knjižnici i čitaonici. Vrijeme patnje korespondira sa sadašnjim trenutkom

Korona, rat, inflacija, kriza, svi problemi oko nas dakako da su utjecali na izbor tema i načina prikazivanja ovoga vremena. No, ipak se nadam da nakon mraka dolazi svjetlo, optimist sam, kazao je autor prilikom otvorenja izložbe  

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Izložba Dobre Grnčaroski u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula (Snimila Vanesa Begić)

Izložba Dobre Grnčaroski u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula (Snimila Vanesa Begić)


Već tradicionalno, kao i svake godine, 13 godina zaredom u ovo doba, u Gradskoj knjižnici i čitaonici svojom se izložbom slika predstavio Dobre Grnčaroski. Kako je sam autor rekao, njegove su izložbe uvijek, a ova posebno, potaknute aktualnim trenutkom. Sudeći po naslovu izložbe "Vrijeme patnje", ovi radovi itekako korespondiraju s aktualnim trenutkom.

- Korona, rat, inflacija, kriza, svi problemi oko nas dakako da su utjecali na izbor tema i načina prikazivanja ovoga vremena. No, ipak se nadam da nakon mraka dolazi svjetlo, optimist sam, kazao je autor prilikom otvorenja izložbe.

Nazočne je pozdravio Igor Janevski, predstavnik Vijeća nacionalne makedonske manjine Grada Pule, ističući da je vrlo ponosan i zadovoljan radom ovoga autora, a pročelnica Upravnog odjela za kulturu i razvoj civilnog društva Grada Pule Lena Radunić uputila je autoru riječi zahvale što već niz godina organizira svoje izložbe u prostoru knjižnice, koja je mjesto umjetnosti, kulture i susreta.

- Dobre Grnčaroski u svojim radovima jasno iscrtava, formulira, oblikuje misao o životu, postojanju, doživljaju trenutka, dubini duše. Kombinira vješto lazurne i prozirne slojeve emocija s formom koja je čvrsto slikarski definirana. Potezi su sigurni, kontrolirani, plohe se povećavaju, autor promišlja poteze i vodeći se u principu toplo - hladnim kontrastom, čvrste boje - zasićenim kontrastom, stvara izrazito kolorističke radove, pročitala je koordinatorica programa u Gradskoj knjižnici i čitaonici Iva Lanča Joldić opis radova ovoga autora.

I u ovom izložbenom ciklusu autor predstavlja apstrakciju s dinamičkim kompozicijama, te prije svega snažnim koloritom, gdje je vidljivo stanje današnjice svugdje oko nas, no bez da pređe u neki kozmički pesimizam.

Autor je izrekao riječi zahvale supruzi Marijani na velikoj pomoći, te svima onima koji su doprinijeli realizaciji izložbe.

Izložba je organizirana pod pokroviteljstvom Vijeća makedonske nacionalne manjine Grada Pule i može se pogledati u radno vrijeme knjižnice do 27. ožujka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater