MULTIMEDIJALNA IZLOŽBA U ROJCU

"ULJANIK U PULI!" - umjetnička podrška brodograditeljima


Izložba prikazuje radnike Uljanika u fotografijama, tekstovima i audio zapisima * Nakon onog skoro već zaboravljenoga Berlinskog, pada nam pred očima i naš Uljanikov zid. No, zato imamo Grad. "Uljanik u Puli!" prešao je preko zida, u grad, upravo zbog toga, ističe se u najavi

Multimedijalna izložba pod nazivom "Uljanik u Puli!", koja tematizira deset dana štrajka radnika Uljanika u kolovozu ove godine, otvara se večeras u 19 sati u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc.

Projekt dokumentira izlazak radnika Uljanika u grad kako bi ostao zabilježen u memoriji njegovih građana, da uz onaj trag na ulici i u životima mnogih ljudi dobije i svoju sliku u ogledalu, 'odraz bez kojeg je teško jasno vidjeti tko smo i što smo, danas i ovdje'.

"Uljanik u Puli!" podrška je brodograditeljima i svemu onom što brodogradnja za Pulu predstavlja te prikazuje radnike Uljanika u fotografijama, tekstovima i audio zapisima koji svjedoče događajima, određujući budućnost zajednice.

- Nakon onog skoro već zaboravljenoga Berlinskog, pada nam pred očima i naš, Uljanikov zid. Stižu novi vjetrovi koje je, izgleda tako, bez zida teško zaustaviti. No, zato imamo Grad. "Uljanik u Puli!" prešao je preko zida, u grad, upravo zbog toga, ističe se u najavi.

Fotografije su djelo Snježane Bratanović, tekstove su napisali Slađana Bukovac, Igor Grbić, Tatjana Gromača, Davor Konjikušić, Boris Koroman, Dragan Markovina, Stožer za obranu brodogradnje Uljanik, a zvuk je pripremila Mirjana Radulović.

Fotografije je izabrao Igor Dražić. Izložba je autorski projekt Mirjane Radulović i Noela Mirkovića koji je i dizajnirao postav izložbe. Izložba se može pogledati do 8. studenog, a njen je organizator Savez udruga Rojca. (Z. ANGELESKI)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum