u galeriji novo

Godišnja izložba radova učenika ŠPUD Pula: Kreativnost - odlika svih ljudi

| Autor: Vanesa Begić


U iznimno veseloj i vedroj atmosferi, u Galeriji Novo u četvrtak je otvorena već tradicionalna godišnja izložba radova učenika Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula koja je došla do svog 18. izdanja.

- Dugi niz godina surađujemo sa Školom primijenjenih umjetnosti i dizajna, a iz ove škole izašli su mnogi umjetnici koji se, među ostalim, danas bave i pedagoškim radom. Stoga mi je posebno drago što i dalje radimo i surađujemo, i što je ovogodišnja izložba tu postavljena, kazao je Marino Jurcan iz Udruge Metamedij, a Marijeta Bradić, voditeljica galerije navela je da je ova galerija namijenjena mladima i njihovim projektima te da joj je posebno drago što je ova izložba plod zajedničkog, kolektivnoga rada.

- Hvala učenicima, nastavnicima, cjelokupnom osoblju škole, roditeljima, ova izložba postala je tradicionalna u ovo doba godine, prilika da učenici pokažu najbolje iz svoga rada, stvaralaštva, koliko su naučili, napredovali. Predstavljeni su radovi iz svih odjela škola: grafičkog, kiparskog, slikarskog i tekstilnog, a ima puno talentiranih mladih osoba. U školi se radi timski, vidljiv je konstantan predani rad učenika, potiče se stvaralaštvo, evidentiranje stvaralačke crte svakog učenika. Kod mnogih je učenika vidljivo vrlo zrelo promišljanje i bez usmjeravanja mentora, spontano zrelo promišljanje. Drago nam je da nam Grad Pula tolike godine pruža potporu, kazao je Kliman.

Izložba se može razgledati do 19. svibnja od ponedjeljka do srijede od 10 do 14 sati te u četvrtak i petak od 17 do 20 sati. Izložba se ostvaruje pod pokroviteljstvom Grada Pule.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini