PANONSKI MORNAR

U Puli otvorena izložba fotografija s posljednjeg novosadskog koncerta velikog kantautora. BALAŠEVIĆ BI SE JAKO RADOVAO OVOJ TITULI POČASNOG GRAĐANINA PULE

Ne dajte se barabama, ne dajte se kada do sada niste, poručio je 19. siječnja 2020. Balašević na kraju novosadskog koncerta koji je objektivom ovjekovječio Nenad Mihajlović

| Autor: Mladen RADIĆ
Legedarni Đole u oku kamere Nenada Mihajlovića (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Legedarni Đole u oku kamere Nenada Mihajlovića (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Izložbom fotografija Nenada Mihajlovića s posljednjeg tradicionalnog koncerta Đorđa Balaševića na Bogojavljansku noć 19. siječnja 2020. u prepunom Spensu u Novom Sadu sinoć je u Srpskom kulturnom centru u Puli priveden kraju 14. Festival srpske kulture u Istri. Izložba je to koja donosi fotografije s pretposljednjeg koncerta pokojnog velikog kantautora, pjesnika i pisca koji je bio toliko omiljen i u Puli koja ga je ove godine posthumno proglasila Počasnim građaninom Grada Pule.

- Ne dajte se barabama, ne dajte se kada do sada niste, poručio je te 2020. Balašević na kraju novosadskog koncerta koji je objektivom ovjekovječio Mihajlović koji nažalost nije mogao doći na otvaranje izložbe u Pulu koja je upriličena u sklopu Dana grada.

tgdtg

Puljani su uvijek voljeli Balaševića

Iako na letku koji prati izložbu piše "Posljednji koncert Panonskog mornara", Balašević je svoj "pravi" posljednji nastup održao nekoliko dana kasnije u Kragujevcu na što je, otvarajući izložbu u ime SKUC-a, podsjetio i Milan Rašula. On je kazao da je Balašević svoj cjelovečernji povratnički koncert u Hrvatskoj održao upravo u pulskoj Areni prije dvadesetak godina i bio je to humanitarni nastup za Opću bolnicu Pula, nakon čega je još nekoliko puta nastupio u rasprodanom amfiteatru. Da je Balašević bio vezan za ovaj kraj, govori i to da je u Istri kupio kuću s namjerom da tu živi u smiraj svog života, dodao je Rašula i najavio da će izložba ostati otvorena dva tjedna.

tgdtg

Inozemni gosti na izložbi

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić zahvalio se Gradskom vijeću na potpori da Balašević postane Počasni građanin Grada Pule. Prisutne su pozdravili i Dorijan Vrkljan koji je Balaševića predložio za to gradsko priznanje, kao i generalni konzul Republike Srbije u Hrvatskoj Goran Petrović koji se s puno emocija prisjetio kako je to bilo kada je otišao Balašević.

- Đole Balašević je bio najveći, on je bio i Panonski mornar i šmeker i skladatelj i pisac i pjevač i tako zauvijek osvojio naša srca, kazao je Petrović koji smatra da bi se Balašević jako radovao ovoj tituli počasnog građanina jer često i rado dolazio u Pulu i tu održavao koncerte.

Na otvaranje izložbe došli su i predstavnici veleposlanstva Belgije, a našli su se tu i predstavnici iz budućih i sadašnjih gradova pobratima Pule koji su došli iz Imole, Sarajeva, Graza pa čak i iz Južne Koreje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom