nova postava

Izložba Vladimira Šimunića u Galeriji Vladimir Filakovac i likovna tribina "Istarske freske" u Kulturnom centru u Dubravi

| Autor: Glas Istre
(Foto: Narodno sveučilište Dubrava)

(Foto: Narodno sveučilište Dubrava)


U Galeriji Vladimir Filakovac u zagrebačkoj Dubravi  6. svibnja u 19 sati otvara se  izložba fotografija Vladimira Šimunića pod nazivom "Priroda i društvo – novi pogled".

Izložbu će otvoriti likovna kritičarka Višnja Slavica Gabout, koja je u predgovoru kataloga zapisala: "Izložba Vladimira Šimunića "Priroda i društvo - novi pogled" drugi je dio i svojevrsni nastavak njegove izložbe "Priroda i društvo", realizirane 2023. godine u rovinjskoj Photo Art Gallery CVU Batana.

Ilustracija (Arhiva Novog lista)Ilustracija (Arhiva Novog lista)

Ovim novim postavom predstavlja svoj nastavak i prezentira daljnje aktivnosti u sklopu ovoga projekta (work in progress) te autorov daljnji istraživački rad na proširenju koncepta. U nastavku donosi, uz ranije radove, i nekoliko ciklusa novih radova izvedenih camerom obscurom, pružajući tako u novom prostoru nov, drukčiji i neophodan dodatni pogled na stvaralački opus ovoga autora. Opus koji je kompleksan, koji se razvija, koji se obogaćuje i stalno mijenja…"

Vladimir Šimunić rođen je 1964. godine u Zagrebu. Po završetku srednje Grafičke škole upisuje studij snimanja na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, gdje je i diplomirao 1990. godine u klasi prof. Tanhofera.

Nakon studija radi kao vanjski suradnik u svojstvu snimatelja za HTV i OTV. Od 1996. godine radi kao profesor fotografije, trenutačno u zvanju prof. izvrsni savjetnik i kao voditelj Fotografskog odjela u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb. Fotografiju predaje i na studiju dizajna i 3D dizajna na Sveučilištu Algebra, gdje je i nositelj više kolegija iz fotografije na prijediplomskim i diplomskom studiju. Voditelj je raznih tečajeva, seminara i radionica s područja fotografije. Stalni je suradnik Sveučilišta Algebra kao mentor i predavač na Programu obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije digitalna fotografija.

Dugogodišnji je suradnik Hrvatske obrtničke komore za područje fotografije. Vodi andragoško obrazovanje iz fotografije u Obrtničkoj školi za osobne usluge, a u Foto klubu “Zagreb” vodi razne edukacije, seminare i radionice. Javno umjetnički djeluje više od 35 godina, izlažući još od studentskih dana na izložbama umjetničke fotografije u zemlji i inozemstvu.

(Foto: Narodno sveučilište Dubrava)(Foto: Narodno sveučilište Dubrava)

Osvojio je više nagrada i pohvala. Jedna od posljednjih jest i nagrada “Tošo Dabac”, koja se dodjeljuje za cjelokupni dosadašnji rad i djelovanje na području fotografije. U radu ravnopravno rabi modernu tehnologiju i stare analogne fotoaparate, često u kombinaciji. U posljednje vrijeme intenzivno snima camerom obscurom.

Član je ULUPUH-a i HDLU-a. Autor je fotografija u nekoliko znanstvenih fotomonografija i udžbenika. Surađuje s izdavačkim kućama na opremanju časopisa i knjiga, uglavnom obrazovne tematike. Autor je fotografija u brojnim katalozima za izložbe umjetnika raznih profila, propagandnim materijalima, kalendarima, razglednicama, web portalima i sl. Kontinuirano radi na prilagodbama i modernizaciji nastavnih planova i programa. U svakodnevnom radu i komunikaciji s učenicima, studentima, kolegama i institucijama nastoji dati što veći dignitet fotografskoj struci.

Izložba je otvorena do 29. svibnja 2024., radnim danom od 10 do 20 sati. Ulaz je slobodan.

U maloj dvorani Kulturnog centra, Dubrava, održat će se 7. svibnja u 19 sati likovna tribina "Istarske freske" u sklopu programa "Uvod u svijet likovnih umjetnosti".

Predavačica je Martina Božić, prof. pov. umjetnosti. Ulaz je slobodan. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater