CANNES LIONS

Sean Poropat žirira međunarodni festival kreativnosti

| Autor: Mladen RADIĆ
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Sean Poropat, kreativni direktor i suosnivač Studija Sonda, pozvan je u žiri ovogodišnjeg Cannes Lions festivala, najprestižnijeg međunarodnog festivala kreativnosti. Poropat se ove godine pridružuje članstvu Cannes Lions žirija u kategoriji Outdoor.

Ovo je već treća godina zaredom da Hrvatska ima svoje predstavnike na ovom prestižnom festivalu kreativnosti u području oglašavanja i tržišnih komunikacija, nakon što je 2022. godine Jelena Fiškuš, također kreativna direktorica i suosnivačica Studija Sonda, pozvana u Cannes Lions žiri kao prva hrvatska predstavnica u povijesti festivala.

Prošle godine u žiriju su sudjelovali naši ugledni kreativci Davor Bruketa (Bruketa&Žinić&Grey) te Damir Ciglar (Imago Ogilvy), a ove godine uz Seana žirirat će i Ivan Golubić (Bruketa&Žinić&Grey) u kategoriji Print&Publishing. Hrvatske agencije dosad su nagrađene s ukupno 4 Cannes Lava, a jedan od njih pripao je upravo Studiju Sonda.

- Poziv hrvatskih predstavnika u Cannes žiri već treću godinu zaredom smatram pokazateljem da se u našoj struci događaju mali, ali sigurni pomaci te da kao zajednica rastemo i napredujemo po pitanju promišljanja i kvalitete radova.

Poziv za žiriranje dolazi nastavno na određeni broj osvojenih nacionalnih lavova i, premda ih je izuzetno teško osvajati u društvu čija kultura tržišnog komuniciranja ima još prostora za napredak i hrabrost, ne možemo osporiti da se promjene ipak događaju te da otvaramo putove za neke buduće generacije.

Time ovaj poziv za predstavnika jedine nezavisne agencije koja je u Hrvatskoj osvojila Cannes Lava, i to po drugi put za nas iz Studija Sonda, predstavlja ogroman uspjeh, priznanje i čast, poručuje Sean Poropat.

Cannes Lions festival održava se od 1954. godine te kroz bogati program u trajanju od tjedan dana okuplja kreativce iz cijelog svijeta. Ove godine dodjeljuje nagrade u čak 30 kategorija. Poziv Poropatu u žiri priznanje je za kvalitetu rada Studija Sonde te HURA-e, vodeće strukovne udruge u području tržišnih komunikacija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini