UOČI KONCERTA U ARENI

GRADONAČELNIK BORIS MILETIĆ PRIMIO STJEPANA HAUSERA Čast mi je i odgovornost nastupati u rodnom gradu


U prostorijama Komunalne palače pulski gradonačelnik Boris Miletić jučer je primio proslavljenog violončelista iz dua 2Cellos, Puljanina Stjepana Hausera, koji će s prijateljima glazbenicima nastupiti u Areni u petak, 24. kolovoza.

- Drago mi je da vam prije koncerta mogu zahvaliti što ste odabrali Arenu za nastup ali i zato što stalno promovirate svoj grad te poželjeti odličan koncert u našoj Puli, vašem rodnom gradu. Vjerujem da će i publika uživati, rekao je pulski gradonačelnik Miletić.

Hauser se zahvalio gradonačelniku na prijemu i potpori te rekao kako je pred njim veliki izazov svirati pred svojom publikom, u svom gradu i to na najljepšoj pozornici na svijetu.

- Čast mi je i odgovornost nastupati na najljepšoj pozornici na svijetu. Kada kažem najljepšoj ne mislim to samo zato što je to moj rodni grad već zato što isto vele i mnogi drugi glazbenici koji su ovdje imali čast nastupati, kazao je Hauser.

Dodao je da će koncert pod nazivom "Hauser&Friends" biti drugačiji od onoga na što su njihovi fanovi naučeni odnosno bit će to koncert klasične glazbe, kako je naveo, "lijep i romantičan s divnim gostima" odnosno vrhunskim mladim glazbenicima svjetskog glasa.

Uz Hausera nastupat će tako njegovi prijatelji, klavijaturistica Lola Astanova, violinistica Caroline Campbell, Ksenija Sidorova na harmonici te gitarist Petrit Ceku, uz podršku Zagrebačke filharmonije.

Prijemu je prisustvovao i Danko Stefanović iz RTL Musica te izvršni producent koncerta Valter Kiršić iz Lira Intersounda. Kako je kazao Stefanović RTL Music je mlada promotorska i diskografska kuća i nakon koncerta 2Cellosa u Spaladium Areni ovo je prvi veliki koncert koji organiziraju u Puli, izrazivši nadu da će ih poslužiti vrijeme.

Inače, Hauser je s Lukom Šulićem kao 2Cellos već nastupao u pulskoj Areni i to dva puta, 2013. i 2017. godine. (B. PETROVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom