prošlu nedjelju u SRC Veruda

Otvoreno prvenstvo Istre u atletici: Kroz razne prezentacije i projekte sudionici saznali više o policijskom zanimanju

| Autor: Glas Istre
(Foto: PU Istarska)

(Foto: PU Istarska)


Već tradicionalno djelatnici poslova prevencije Policijske uprave istarske, na natjecanjima koja organizira Atletski savez Istre, sudjeluju sa svojim preventivnim programima. Ovu nedjelju se na Otvorenom prvenstvu Istre u atletici, na SRC Veruda, promoviralo policijsko zanimanje.

Natjecanje je okupilo oko 350 sudionika atletičara iz Istre, sa Kvarnera i iz Rijeke te Zagreba, no sudjelovali su i gosti iz Slovenije i Srbije.

Sudionicima su prezentirani i projekti koji se odnose na prevenciju nasilja i prevenciju sredstava ovisnosti, a zainteresirani su mogli isprobati i tzv. pijane naočale, kako bi se upoznali sa opasnostima koju krije konzumacija alkohola i iz prve ruke shvatiti koje smetnje mogu imati ukoliko konzumiraju alkohol i izvode jednostavne i uobičajene radnje poput trčanja, prenose iz policije.

Mnoge sudionike natjecanja je interesiralo kako se postaje policajac/policajka te su ih policijski službenici upoznali da su u tijeku dva natječaja: natječaj za upis 500 polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka i natječaj za upis 170 učenika/učenica u III. Razred srednje Policijske škole ''Josip Jović'' Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Naglašeno je kako im je za vrijeme školovanja osiguran sav materijal i uvjeti: udžbenici, nastavni materijal, pribor, školska torba, sportska oprema, dodatno osiguranje, mjesečna stipendija, smještaj i prehrana, sudjelovanje u radu policijskog zbora i tamburaškog orkestra, omogućavanje nastavka trenažnog procesa športašima, sva potrebna policijska oprema i odora i po završetku školovanja - osiguran posao u MUP-u.

Obzirom da svi kandidati prolaze selekcijski postupak u kojem se dio odnosi i na fizičku spremnost (trčanje, poligon), mlade atletičare je zanimalo koje su to norme i prepreke koje moraju proći i zadovoljiti da bi prošli selekcijski postupak te su zaključili kako dio navedenih normi mnogi od njih već sada mogu ispuniti budući treniraju od malena, prenose iz policije.

Kako bi se svi zainteresirani upoznali sa opisom policijskog zanimanja, kakve osobine mora imati osoba koja se želi baviti policijskim poslom, kao i koji su uvjeti rada i pogodnosti za državne službenike i namještenike, iz policije ih upućuju da na internet stranicama pronađu brošuru ''Postani policajac/policajka'', koja na tridesetak stranica donosi programe policijskog obrazovanja te kojim se sve izvannastavnim aktivnostima polaznici i učenici mogu baviti na Policijskoj akademiji ''Prvi hrvatski redarstvenik'', kako se prijaviti na natječaj u devet koraka i saznati odgovore na najčešća pitanja.  

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum