SUTRA U ARENI

Violončelist STJEPAN HAUSER vraća se na jednu od najljepših svjetskih pozornica


Violončelist Stjepan Hauser vraća se na jednu od najljepših svjetskih pozornica, i to u njegovom rodnom gradu, pa će tako sutra u 21 nastupiti u pulskoj Areni, ali ne kao dio 2Cellosa, nego s prijateljima glazbenicima, a to su Lola Astanova, Caroline Campbell, Ksenija Sidorova i Petrit Çeku. Njima će podršku pružiti Zagrebačka filharmonija.

Za ovaj koncert pripremaju se isključivo skladbe klasične glazbe, pa će Hauser izvoditi svoja omiljena klasična djela dok će pozornicu dijeliti sa svjetski poznatim imenima klasične glazbe. S pijanisticom Lolom Astanovom je i ranije ostvario odličnu suradnju svirajući neke od najromantičnijih i strastvenijih komada klasične glazbe. Caroline Campbell poznata je violinistica koja je nastupala s mnogobrojnim orkestrima i bila osnivačica klasičnog kvarteta Opus X. Ksenija Sidorova poznata je kao "vodeća ambasadorica harmonike", dok je Petrit Çeku proslavljeni gitaristički virtuoz. Svi ovi glazbenici koji će se pridružiti Hauseru na pozornici su komentirali da su jako uzbuđeni i jedva čekaju nastup.

Hauser je svjetski poznat kao dio dueta 2Cellos u kojem nastupa s Lukom Šulićem i još jednim Puljaninom Dušanom Kranjcom koji svira bubnjeve, a pulski amfiteatar rasprodali su već dva puta i nastupali su na najvećim svjetskim pozornicama. Sigurno je da ćemo ih još gledati u ovom prostoru tim više što za jesen najavljuju novi album "Let there be cello". Ovo je prilika da se vidi Hausera u jednom drukčijem umjetničkom okruženju, s obzirom da se radi o klasično obrazovanom glazbeniku, tako da će ovo biti svojevrstan povratak počecima.

Osobe s invaliditetom u invalidskim kolicima ulaze besplatno, a pratnja plaća punu cijenu ulaznice. Djeca predškolske dobi ulaze besplatno, ako sjede pratnji u krilu. (M. Ra.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum