MARČANA: 

Hauseru nagrada Općine, Oliver počasni građanin, a Vitasoviću povelja


Na današnjoj svečanoj sjednici za Dan općine Marčana nagrada Općine bit će dodijeljena svjetski poznatom vilončelistu i članu dua 2Cellos Stjepanu Hauseru te trgovačkom društvu Kalavojna. Svečana povelja Općine Marčana pripast će pjevaču Alenu Vitasoviću, a počasnim građanima bit će proglašeni poznati hrvatski izvođač iz Splita Oliver Dragojević te pjesnik marčanskog kraja Janko Crljenica.

Hauseru, Puljaninu svjetske slave, rakljanskih korijena i zagrebačke adrese, nagrada se dodjeljuje kao javno priznanje za iznimni doprinos razvoju, valorizaciji i promociji Raklja, u kojem se uostalom nalazi i njegova pješačka staza, te Općine Marčana. Uz to mu kao nagrađenom pojedincu pripada i novčana nagrada u iznosu od 5.985 kuna, odnosno u visini prosječne neto plaće u Hrvatskoj.

Tvrtki Kalavojna iz Loborike javno priznanje dodjeljuje se za postignute rezultate u poljoprivrednoj proizvodnji, preradi i plasmanu vina i maslinova ulja. Oliver Dragojević titulu počasnog građanina ponijet će zahvaljujući osobnom doprinosu razvoja manifestacije "Rakljansko kulturno ljeto" i promociji rakljanskog kraja, gdje je uostalom i nastupao, pa i s Hauserom, dok će Janko Crljenica biti proglašen počasnim građaninom za njegova izuzetna dostignuća u dijalektalnom pjesništvu i osobnom doprinosu promociji marčanskog lokalnog govora i identiteta. Nakon 25 godina uspješne glazbene karijere, pjevač Alen Vitasović iz Orbanići Svečanu će povelju Općine primiti za veliki doprinos popularizaciji glazbenog izričaja na istarskom dijalektu.

Dodjelu priznanja Hausera predložio je općinski vijećnik Diego Biljuh, a nagradu Kalavojni vijećnik Branko Šiša. Crljenica i Vitasović priznanje će primiti na prijedlog vijećnika Srećka Peršića, dok je Dragojevića predložio zamjenik općinskog načelnika Marijan Kostešić.

(Z. STRAHINJA)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini