Zbog boljih uvjeta brzo će formirati nove korjenčiće

Na stablima u Tršćanskoj nije oštećeno korijenje

| Autor: Jelena Milović
(Foto: Grad Pula)

(Foto: Grad Pula)


Iz Građanske inicijative Protiv sječe! skrenuli su pozornost da se u sklopu radova u Tršćanskoj ulici namjerno uništava korijenje stabala.

Reagirali su, vele nam, nakon što su im se javili građani koji žive u tom dijelu grada te su im dostavili i videosnimku.

Nadležne u Gradu pitali smo jesu li se njima javili mještani Punte te jesu li im ukazali na problem koji navodi Inicijativa Protiv sječe!.

"Tijekom radova u Tršćanskoj ulici ostavljeni su veći otvori te se nakon postave rubnjaka uklanja svaki višak podložnog betona, nasipa se plodna zemlja i postavljaju rešetke koje će omogućiti prodor dovoljne količine vode neophodne za normalan daljnji razvoj stabala", odgovorili su nadležni.

Pojasnili su da uklanjanje površinskog žilja neće imati značajniji utjecaj na daljnji razvoj. Dapače, stabla će uslijed povoljnijih uvjeta vrlo brzo formirati nove korjenčiće.

"Glavni korijen nije diran, a građevinski zahvati se neprestano prilagođavaju kako bi se korijen zadržao bez značajnijih oštećenja. Nakon dugogodišnjeg ograničenog razvoja stabala, koja nisu imala nikakve uvjete za rast i razvoj, ovim zahvatima omogućeni su daleko bolji uvjeti za razvoj korijenja stabala", odgovaraju iz Grada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum