UPRAVLJANJE ZELENILOM

NEKADA POPULARNO OKUPLJALIŠTE PULJANA MOGLO BI BITI OGOLJENO Grad još nije odlučio hoće li rušiti stabla zbog uređenja Giardina

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ

Svako toliko, po naputku Grada, posade se stabla u određenim kvartovima, neke se površine zazelene, a s drugih se uklone stabla.

Mnoge građane, međutim, zanima kako će završiti stabla na Giardinima nakon što krene dugonajavljivano uređenje središta grada. Hoće li pasti ničice poput onih na Rivi ili će ipak uspjeti spasiti glavu?

- U više je navrata isticano da u narednom periodu slijedi intenziviranje aktivnosti koje se odnose na uređenje samog centra grada, uključujući Giardine, Kandlerovu ulicu i Danteov trg. Međutim, svjesni prvenstveno emotivnog značaja navedenih lokacija, a potom zahtjevnosti provedbe konkretnih zahvata, kao i velikog broja aktivnih sudionika, smatramo da je za odgovor na postavljeno pitanje potrebno pričekati analizu svih relevantnih elemenata, od utjecaja na realizaciju do struke koja će ponuditi rješenja temeljem provedenih analiza. U sve se planirane aktivnosti pravovremeno predviđa uključiti i same građane. Bitno je pritom istaknuti da su stabla sastavni dio svih naših promišljanja o uređenju Giardina, odgovaraju iz Grada.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater