superliga

Odbojkaši Rovinja sutra gostuju u Rijeci, žele uzvratiti domaćinu za rovinjski poraz

| Autor: Ivica RADETIĆ
U usponu forme - Aleksandar Fatorić (Arhiva Glasa Istre)

U usponu forme - Aleksandar Fatorić (Arhiva Glasa Istre)


Nakon dvije uzastopne domaće pobjede, rovinjskim su odbojkašima s ukupno šest pobjeda i 12 bodova ponovo porasle ambicije. Cilj im je da se dokopaju šestog mjesta koje vodi u doigravanje za prvaka države.

Ipak, igrači trenera Aleksandra Gavrilova utakmicu istine igraju ove subote kod prvog susjeda preko Učke, jer ih u regionalnom derbiju čeka uvijek neugodna Rijeka. I dok se igrači Rovinja trenutno nalaze u sredini ljestvice i predvode klubove iz donjeg dijela, Rijeka ima dva boda manje od rovinjskog superligaša.

– Već niz godina naši međusobni susreti, neovisno jesu li prijateljski ili prvenstveni, su uzbudljivi i neizvjesni do samog kraja - ističe jedan od najboljih rovinjskih odbojkaša Aleksandar Fatorić. - Idemo se u Rijeku revanširati domaćinu za 3:1 poraz kojeg smo doživjeli od njih pred našim navijačima. Jako se dobro poznajemo međusobno, a i mi i oni u svojim redovima imamo dosta mladih igrača i zato ovi susreti traže dosta koncentracije i što manje pogrešaka.

Bit će to pravi derbi u kojem tražimo nastavak serije dobrih igara i rezultata koji bi nas vodili do željenog cilja, da razigravamo za prvaka Hrvatske. Ako je suditi po tome da smo bez pogreške odigrali posljednja dva susreta protiv Varaždina i Zadra kod kuće, možemo se s pravom nadati da možemo do bodova doći i na ovom gostovanju. Naša igra je u usponu, maksimalno smo motivirani i zato u Rijeku idemo odigrati još jednu dobru utakmicu - zaključio je 23-godišnji rovinjski primač.

Utakmica Rijeka – Rovinj igra se u subotu s početkom u 17.30 sati u dvorani Mladosti na Trsatu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater