kod Medicinara Trnje

Rovinjski superligaš danas gostuje u Zagrebu: Za ponavljanje sedmog mjesta treba još jedna pobjeda

| Autor: Ivica RADETIĆ
Motor rovinjske momčadi - Da Silva Goncalves (Foto Ivica Radetić)

Motor rovinjske momčadi - Da Silva Goncalves (Foto Ivica Radetić)


Nakon poraza na gostovanju u Rijeci, odbojkaši Rovinja brzo se oporavili i u prošlom kolu i u jako dobroj utakmici pobijedili 3:1 momčad Marsonie iz Slavonskog Broda.

Trenutno se rovinjski odbojkaši sa sedam pobjeda i 12 poraza te osvojenih 14 bodova, nalaze na sedmom mjestu ljestvice i predvode klubove donjeg dijela Superlige. Pred rovinjskom momčadi sada su dva uzastopna teška gostovanja. Već danas Rovinj gostuje u Zagrebu protiv Medicinara Trnje, a tri dana kasnije putuju u Split.

Pravo lice

- U pravo vrijeme došla je pobjeda protiv Marsonije - ističe trener Rovinja Aleksandar Gavrilov. - Savladali smo našeg izravnog konkurenta za šesto mjesto, koji su se ove sezone osjetno pojačani osigurali i igrat će u razigravanju za prvaka države. Bila je to utakmica naša dobra i kvalitetna utakmica, po igri nismo smjeli niti izgubiti drugi set koji je završio 26:24 za goste iz Slavonskog Broda. Moram čestitati igračima da su se konačno držali dogovora i većinom smirenom igrom, uz što manje pogrešaka, pokazali naše pravo lice.

Pored toga što su Brođani u Rovinj doputovali u nešto oslabljenom sastavu to ne umanjuje našu dobru i povezanu igru. Posebno treba istaknuti Aleksandra Fatorića i Brazilca Da Silvu Goncalvesa, koji su bili motor naše momčadi, pokretači ove vrijedne pobjede. Jako dobro odigrali smo blok igru s Kovačevićem, Da Silvom Bragom, Ivanom Džebom te na prijemu libero Matić i Ličina, dok nam se ozljedio Gianluca Sponza. Sve je bilo posloženo kako treba igrati i u buduće.

Do kraja regularnog dijela sezone Rovinjcima slijede još dva gostovanja te domaća utakmica sa Siskom.

Ozljede i obaveze

- Da ponovimo prošlogodišnji uspjeh i sedmo mjesto trebamo još jednu pobjedu. Po ovako dobroj igri ne bi trebali strahovati, ali već protiv Medicinara Trnje je upitno nekoliko igrača, što od ozljede ili obaveza. Ipak, ne krijem optimizam da se iz Zagreba možemo vratiti s novim bodovima. Malo je naporno u sedam dana odigrati tri susreta i zato bez opterećenja želimo dva gostovanja odraditi na najbolji način - zaključio je trener Gavrilov.

Dašanja utakmica između Medicinara Trnje i Rovinja započinje u 20 sati u dvorani ŠSD Boško Božić Pepsi u Zagrebu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum