superliga

Odbojkaši Rovinja ostali bez bodova u regionalnom derbiju u Rijeci

| Autor: Ivan VOLARIĆ
(Snimila Ana Križanec)

(Snimila Ana Križanec)


Utakmica 18. kola Superlige odbojkaša: Rijeka - Rovinj 3:1 (25:13, 26:24, 18:25, 25:19). Dvorana mladosti. Gledatelja: 200. Suci: Kramar-Šandl i Humski.

RIJEKA: Baić (L), Stipanović, Banović, Kupsjak, Žeželić, Maksimovski, Banko (L), Maglica, Smiljanić, Dukić, Mičetić, Pavlović.

ROVINJ: Sponza, Fatorić, Džeba, Ličina, Matić (L), Goncalves, Pulić, Šetić, Šćepanović, Janko, Da Silva Braga, Preden (L), Kovačević.

Nakon dvije uzastopne prvenstvene pobjede, protiv Varaždina i Zadra, odbojkaši Rovinja poraženi su u četiri seta u Rijeci. Ostali su tako igrači Aleksandra Gavrilova na šest pobjeda u Superligi. U regionalnom derbiju su dobro parirali Riječanima, posebno u drugom i trećem setu, ali to ovoga puta nije bilo dovoljno za novu pobjedu. Štoviše, nakon nešto manje od dva sata igre gledatelji na solidno ispunjenim tribinama zapjevali su s odbojkašima Rijeke koji su nakon promašaja Brazilca Goncalvesa iskoristili prvu meč loptu i stigli do dragocjenih bodova u susjedskom derbiju.

Buđenje gostiju

Trener Velimir Liverić fešti na parketu Dvorane mladosti priključio se sa zakašnjenjem. Istekom četvrtog seta sutkinja Tajana Kramar-Šandl poslala je domaćeg trenera na tribine. U tom trenutku Rijeka je vodila 17:16. Ispostavilo se da je ta odluka dodatno mobilizirala domaće odbojkaše. Pavlović je jednim od brojnih blokova donio prednost od 23:19, Džeba je poslao loptu izvan granica igrališta za 24:19, a onda je vrlo dobar Brazilac prebacio riječki blok i poslao loptu izvan terena za treću pobjedu Riječana u posljednje četiri utakmice.

Prvi set nije ni izbliza slutio na tako dramatičnu završnicu. Riječani su odigrali set u jednom dahu. Poveli su 12:2, potom 20:9. U tim trenucima gosti su bili tek loši sparing partneri. No, već druga dionica donijela je drugačije odnose snaga. Gosti predvođeni bivšim tehničarem Rijeke Markom Ličinom, Brazilcem Goncalvesom i ubojitim Fatorićem poveli su 18:15. Imali su Rovinjci i vodstvo 23:22. Međutim, Teo Mičetić i Sandro Dukić su pogodili za 25:24, a Fatorić je poslao loptu izvan granica igrališta za 2:0 u setovima. Sve ono dobro što su gosti pružili u drugom, naplatili su odmah zatim u trećem setu. Kada je Marko Ličina lukavo »skuhao« loptu iza riječkog bloka za 15:21, bilo je jasno da će utakmica skrenuti u neizvjesne vode.

Liverićevo isključenje

Dobro su gosti otvorili i četvrti set. Trener Velimir Liverić bio je prisiljen pozvati minutu odmora kod zaostatka od tri poena (6:9). Riječani su krenuli veslati uzvodno i ubrzo su dostigli zaostatak. Dukić je prošao za 12:12, a Pavlović je donio 13:12. Igralo se poen za poen sve dok jedna dvojbena sudačka odluka nije podigla temperaturu na parketu i klupama, a iskusni trener Velimir Liverić udaljen je s klupe. Utakmicu je priveo kraju njegov pomoćnik Andrej Burić. Više nego uspješno.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini