rovinjcima vrijedna pobjeda

Istarski odbojkaški superligaš siguran na domaćem parketu protiv Marsonije

| Autor: Ivica RADETIĆ
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Utakmica 19. kola Super lige Rovinj - Marsonia 3:1 (25:20, 24:26, 25:20, 25:20). Dvorana Gimnasium. Gledatelja: 100. Suci: Želimir Kušljić (Krk) i Dalibor Tota (Rijeka).

ROVINJ: Sponza, Matić (L), Ličina, Pamić (L), Al. Fatorić, Šetić, Šćepanović, Janko, Da Silva Goncalves, Da Silva Braga, Preden, Kovačević, An. Fatorić, Džeba.

MARSONIA: Bogdanović, Kraljević (L), Grgić, Budim, Begić, Karačić, Pejanović, Mehić, Dakić-Marelja, Vrhovac.

Derbi kola sredine superligaške ljestvice odbojkaša bolje otvaraju gosti iz Slavonskog Broda koji su poveli 6:4 i 10:8 u prvom setu. Tada na serviranje Aleksandra Fatorića i dobrim blokom Rovinjci uspijevaju doći do poravnanja (15:15) i gostujuća momčad je primorana zatražiti minutu odmora. Igrači trenera Aleksandra Gavrilova nastavili su u istom ritmu, čine seriju od tri poena i vode 20:16 na serviranje Kovačevića te povezanim blokom Ličina i dva Brazilca, odnosno uspijevaju ukrotiti protivnika i dobivaju prvu dionicu. U samoj završnici razigrani Goncalves svojim oštrim servama pridonosi da poslije 24 minute set dobivaju Rovinjci.

I u drugom setu igrači Marsonij krenuli su s vodstvom (4:1) ali dosta brzo igrači Rovinja poravnavaju (6:6) i preokreću igru i rezultat na svoju stranu. Poveli su Rovinjci 16:12 na serviranje Džebe te 21:18 na serviranje Goncalvesa i sve je ukazivalo da će dobiti i drugi set. Međutim, uporni gosti na servis Bogdanovića približili su se na samo poen razlike dok domaćin i pored toga što je vodio 23:21 dozvoljava gostima poravnanje na serviranje Mehića te poslije pola sata Marsonia izjednačuje setove.

Ponovo su se rovinjski odbojkaši trgnuli i povezanom igrom u trećem setu povedu 5:1 kad prevagu čini razigrani i raspoloženi Goncalves, a gosti traže time out. To nije pomoglo jer dobrim prijemom i čvrstim blokom Rovinj diktira igru, vodi 17:11 i 23:15 te ponovo dolazi do vodstva u setovima.

Gosti, koji su u Rovinj došli s deset igrača, u četvrtom setu na serviranje Begića poveli su 3:1 i 9:6, kad ponovo Brazilac Goncalves svojim preciznim servama čini seriju od četiri poena i stiže rovinjsko vodstvo 10:9. U trenucima kad se lomio rezultat Rovinj ima minimalnu prednost, nakon dosta poravnanja poveo je 19:14, kad se razmahao Aleksandar Fatorić kojeg nije zaustavila niti minuta odmora gostiju. U dosta napetom nadmudrivanju i nakon 101 minute igrači Rovinja dolaze do vrijedne pobjede. Već u srijedu rovinjski odbojkaši gostuju u Zagrebu protiv Medicinara Trnje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater