muška ODBOJKA

Istarski superligaš upisao novi poraz protiv favorita

| Autor: Ivica Radetić
(Snimio Ivica Radetić)

(Snimio Ivica Radetić)


ROVINJ       0

CENTROMETAL       3

ROVINJ - Utakmica 13. kola Super lige: Rovinj - Centrometal 0:3 (14:25, 22:25, 20:25). Dvorana Gimnasium. Gledatelja: 100. Suci: Ana Tomas i, Goran Brozić (oboje Rijeka).

ROVINJ: Sponza, Matić (L), Ličina, Al. Fatorić, Šetić, Šćepanović, Janko, Da Silva Goncalves, Da Silva Braga, An. Fatorić, Džeba.

CENTROMETAL: Šućur, Radoš (L), Lučić, Juras, Mat. Martinko, Vuk (L), Novak, Rendić, Jengić, Peterlin, Zelenika, Mar. Martinko.

Loše otvaranje

Treći uzastopni poraz na početku nastavka prvenstva doživjeli su rovinjski odbojkaši. Protiv favorita Centrometala susret su otvorili dosta loše, pogotovo na servisu kad su čak osam puta pogodili mrežu ili prebacili polje. Na serviranje Peterlina, i čvrstom igrom u bloku nas mreži, gosti su poveli 5:2 ali su se Rovinjci brzo prebliže na samo poen razlike. Nakon vodstva Centrometala 10:5 trener Aleksandar Gavrilov traži time out, što nije pomoglo jer su Rovinjci išli iz greške u grešku, a gosti dobrim prijemom i oštrim servama domaćine pustili na samo 14 poena poslije 20 minuta igre.

Igrači Rovinja u drugom setu su se trgnuli i pored toga što su gosti vodili 6:3 i 11:8. Lijepim poenom Goncalvesa domaća momčad dolazi ponovo na samo poen razlike. U trenucima kad se lomio rezultat poen Fatorića i as Janka dovode do poravnanja (14:14), uz ravnopravnu igru kad se rezultat često mijenjao sa jedne i druge strane. Poenima Brazilca Goncalvesa i Sponze Rovinj dolazi u vodstvo (20:19) i činilo se da ima igru te mu se smješilo poravnanje setova. No, nakon 21:21 stižu nove pogreške Rovinjaca što gosti koriste i nakon 26 minuta igre vode 2:0 u setovima.

Neuspjelo buđenje

Uigrani gosti, koji već 3-4 godine igraju u istom sastavu, treći set otvorili su vodstvom 5:1 na serviranje Peterlina i poenima Šućura te drže prednost 3-4 poena. Kod rezultata 15:8 novi time out za Rovinj, što je urodilo plodom jer na serviranje Šetića domaćin čini seriju od sedam poena kad Fatorić, Džeba i Braga poravnavaju rezultat (17:17). U samom finišu, na serviranje Novaka, gosti su ponovno pojačali ritam i nakon 26 minuta igre dobivaju set i odnose pobjedu. Već u srijedu 7. veljače rovinjske odbojkaše čeka novo teško gostovanje u Osijeku protiv Murse.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum