Dvoboj iskustva protiv mladosti

Danas se na Velom Vrhu igra gradski derbi Prve lige odbojkašica u kojem će istoimeni domaćin ugostiti Pulu

| Autor: Ivica Cerovac
Tatjana Tonković (Arhiva Glasa Istre)

Tatjana Tonković (Arhiva Glasa Istre)


Danas će se na Velom Vrhu, s početkom u 18 sati, igrati gradski derbi Prve lige odbojkašica u kojem će istoimeni domaćin ugostiti Pulu. Velovršanke su nakon dvije sezone provedene u Superligi skliznule u niži rang te tijekom ljeta poprilično promijenile izgled ekipe, a ogled s najbližim susjedom dočekuju s učinkom od četiri pobjede i dva poraza, vrijednog šeste pozicije na ljestvici.

- Ne mogu u potpunosti biti zadovoljna rezultatima, jer sam svjesna činjenice da smo mogle dobiti sve utakmice, samo da smo ih odigrale kompletne - rekla je Tatjana Tonković, trenerica Velog Vrha. - Znale smo da zbog obiteljskih obveza na gostovanjima nećemo biti kompletne, a usto još uvijek ne možemo računati na bolesnu Anu Šverko te s te strane veseli da smo tako oslabljene uspjele »otrgnuti« set Dubrovniku i Olimpiku, ponajboljim ekipama lige. Doma smo, pak, na svim utakmicama bile kompletne i to je onda naša prava slika, za koju se nadam da ćemo je i danas prikazati.

Danas ćemo pratiti dvoboj iskustva i mladosti u pravom smislu te sintagme, a dodatnu kulisu trebalo bi mu dati navijanje s tribine.

- Pula ima glasne navijače koji uvijek naprave »ludilo« u dvorani te očekujem utakmicu koja će se odigrati u lijepoj atmosferi i iz koje će kao pobjednik izići ona ekipa koja bude imala više sreće i bila smirenija na terenu - istaknula je Tonković. - Njihova prednost leži u činjenici da su već nekoliko godina na okupu. Kompaktna su ekipa koja je puno više u treningu nego mi te su samim tim i uigranije, ali su usto i jako mlade. Na nama se vidi da se još uvijek tražimo po terenu, a našu prednost vidim u iskustvu. Ono će nam pomoći da se lakše nosimo s pritiskom, koji će sigurno biti prisutan. Svjesne smo da im fizički ne možemo parirati i naši napadi sigurno neće biti toliko snažni kao njihovi, ali zato će biti raznovrsniji. Ako Mrkić i Terlević ponove predstavu koju su pokazale u Zagrebu te im se priključe Račić i Džeba, koje nisu bile na dva posljednja gostovanja, vjerujem da možemo stići do pobjede.

Pula je sezonu otvorila porazom u Dubrovniku, nakon čega je nanizala pet pobjeda i gradski derbi dočekuje kao drugoplasirana ekipa Prve lige.

- Zadovoljan sam rezultatima, dok izvedbom na terenu nisam u potpunosti jer još uvijek nismo na željenoj razini. Možemo mi još puno bolje te čekam trenutak kad ćemo se na utakmici pokazati u punom svjetlu i prikazati sve ono na čemu radimo na treninzima - kazao je Goran Jovanović, trener Pule. - Lijepo izgleda pet pobjeda u nizu, ali tek je početak prvenstva, dosta ekipa je kasno krenulo s pripremama i nije to pravo mjerilo jer se sezona još nije zahuktala, a usto smo se kroz dvije-tri utakmice provukli. Realno, liga je dosta slabija nego lani, ali je puno izjednačenija te nema više tri-četiri kluba koji se izdvajaju po kvaliteti.

Jovanović naglašava kako se gradskim derbijem on i njegove igračice ni najmanje ne opterećuju.

- U potpunosti smo fokusirani na nas i naš razvoj te jedino što želimo vidjeti je napredak iz utakmice u utakmicu, a ostalo kako bude. Samim tim, nemamo imperativ pobjede niti će biti drama ako izgubimo - smatra Jovanović. - Veli Vrh sigurno nije fizički i taktički posloženiji od nas, ali je puno iskusniji. Njegove igračice drže loptu u terenu, uspavaju protivnika i čekaju njegovu grešku te je teško igrati takve utakmice u kojima nema previše igre i ritma. Poštujemo ih te ih ne podcjenjujemo, ali niti ne precjenjujemo, jer smo u ove tri godine odigrali puno jakih utakmica uz koje smo se naučili nositi sa starijim i iskusnijim igračicama. Ekipa smo koja nema straha, ali imamo svoje dječje bolesti te će nam danas najveći izazov biti zadržati kontinuitet i mirnoću. Ako samo malo izgubimo koncentraciju i uletimo u neku nervozu, mogli bi se naći u teškoj situaciji.

Pula se plasirala u osminu finala Kupa Snježane Ušić

Kao uvertira u gradski derbi, odbojkašice Pule ovog su tjedna u Pattinaggiju ugostile riječku Drenovu i svladale je s »čistih« 3:0 (25:16, 25:19, 25:14) te tako izborile plasman u osminu finala Kupa Snježane Ušić. U ovoj fazi u natjecanje se uključuju i superligašice, a ždrijeb je Puljankama za protivnika dodijelio Split. Dvoboj protiv trenutačno pretposljednje ekipe na ljestvici Superlige igrat će se 19. studenog, također u Pattinaggiju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater