ODBOJKA

Velovršanke nisu uspjele parirati prvaku Hrvatske i lideru Superlige

| Autor: Ivica CEROVAC
PULSKI BLOK NIJE RADIO - Barbara Kalister i Anja Žarković u bloku (Snimio Danilo Memedović)

PULSKI BLOK NIJE RADIO - Barbara Kalister i Anja Žarković u bloku (Snimio Danilo Memedović)


Utakmica 14. kola Superlige odbojkašica: Veli Vrh - Mladost 0:3 (13:25, 13:25, 12:25). Dvorana OŠ Veli Vrh. Gledatelja: 120. Sutkinje: Elena Mujakić i Ana Stipaničev Matečić (obje Rijeka).

VELI VRH: Srdić, Ćosić 7, Miletić (L), Grgorinić, Lukežić, Rakić 4, Terlević (L), Ivanović, Mrkić 2, Žarković 3, Fabris, Kalister 4, Ćopić 2.

MLADOST: Antunović 3, Pavičić 1, Perić, Mihaljević 15, Papac 10, Luketić, Mehić 11, Burđelez, Ištuk (L), Njavro (L), Marković 17, Smoljan, Koraca, Grabić 7.

Napad poeni: Veli Vrh 16 (Ćosić 6), Mladost 49 (Mihaljević 13). Blok poeni: Veli Vrh 2 (Ćosić, Kalister), Mladost 5 (Mehić 2). Servis poeni: Veli Vrh 4 (Ćopić 2), Mladost 10 (Marković 3).

Odbojkašice Velog Vrha upisale su očekivani domaći poraz od zagrebačke Mladosti. Razlika u kvaliteti bila je prevelika te je aktualnom prvaku Hrvatske i trenutačnom lideru, koji je u ovom prvenstvu izgubio samo tri seta, bilo dovoljno 53 minute "žive" igre da s nova tri boda na svom kontu napusti Pulu.

Prvi set brzo se pretvorio u jednosmjernu ulicu. Zagrepčanke su krenule s 1:5, na servis Marković odvojile se na 2:11 i potom mirno održavale tu prednost, da bi set zaključile s pet uzastopnih poena za konačnih 13:25.

U pauzi je domaća trenerica Tatjana Tonković odlučila malo "pretumbati" postavu i Anju Žarković koja je krenula na poziciji primača-pucača ostavila pokraj sebe na klupi, a na njeno mjesto s korektora preselila Emu Mrkić. Ulogu korektora preuzela je Dorotea Ćosić ostavivši tako ispražnjenu poziciju srednjeg blokera, koju je popunila Nikola Fabris. Osjetile su se te promjene i na semaforu te su drugi set Velovršanke otvorile s 5:1, no onda su previše lagano izgubile naredna tri poena, a kad su "mladostašice" ulovile zalet i prvi put povele (6:7), vratila se slika koju smo na parketu gledale u prvom setu. Pokušala je domaća klupa minutom odmora kod rezultata 7:11 spriječiti neizbježno, ali kad se igra nastavila gošće su brzo odjurile do 12:22 i drugi set riješile istim rezultatom kao i prvi - 13:25.

U treći set krenuo je Veli Vrh s istom postavom kao i u drugi te opet poveo (4:2), ali to je vodstvo bilo kratkog vijeka jer su Zagrepčanke s tri poena u nizu prebacile vodu na svoj mlin i potom nastavile dalje u ritmu kojem domaće odbojkašice nisu mogle parirati. Minuta odmora kod rezultata 6:10 nije pomogla, kao ni promjena tehničarke kod 8:16, kad je ulogu organizatora igre od Nelli Ćopić preuzela Iva Ivanović. Gošće su nastavile "gaziti" te s 12:25 zaključile treći set u svoju korist.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of