Ambiciozni trener ROVINJSKIH ODBOJKAŠA 

Aleksandar Gavrilov: "Najbolja klupska sezona podstrek je za dodatni iskorak"

Postignuti napredak i rezultat u sve jačoj Super ligi pokazao je da je rovinjska odbojka, s pomlađenim sastavom, u usponu i ima novi motiv učiniti još koji korak prema gornjem dijelu ljestvice. Do dobrih rezultata ne bi mogli doći bez dosta truda i marljivog rada mlade i vrlo perspektivne igračke sredine, kaže trener rovinjskih odbojkaša

| Autor: Ivica RADETIĆ
 Aleksandar Gavrilov (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Aleksandar Gavrilov (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Vrlo uspješnu, odnosno najbolju, sezonu u Super ligi u proteklih pet godina, najvišem rangu hrvatske odbojke, osvajanjem sedmog mjesta ostvarili su rovinjski odbojkaši, nositelji istarske odbojke u muškoj konkurenciji s obzirom da već niz godina igraju najviši rang natjecanja.

Ambiciozni trener Aleksandar Gavrilov dolaskom na rovinjsko kormilo u kratko vrijeme posložio je kockice mladih rovinjskih perspektivnih odbojkaša, koji uz nekoliko pojačanja iz godine u godinu postižu zapažene rezultate, kako u seniorskoj, tako i u kategorijama mlađih uzrasta jer se već nekoliko godina rovinjski kadeti i juniori nalaze u samom vrhu hrvatske odbojke.

Ponude igračima

Nakon korone, koja je dosta toga poremetila u sportskom natjecanju, odbojkaši Rovinja odigrali su sjajnu sezonu, sakupili 22 osvojena boda i našli se na visokom sedmom mjestu kao jedna od najmlađih momčadi u ligi. Dobre igre u jakoj konkurenciji u dvoranu Gimnazium privukle su i veći broj gledatelja, što je znak da odbojka u Rovinju osvaja sve veći broj pristalica. Nakon što su se dojmovi slegli, a seniori otišli na zasluženi odmor dok mlađi uzrasti još igraju završnicu prvenstva Hrvatske, osvrt na završenu sezonu dao je sa osmjehom na licu trener Aleksandar Gavrilov.

- Postignuti napredak i rezultat u sve jačoj Super ligi pokazao je da je rovinjska odbojka, s pomlađenim sastavom, u usponu i ima novi motiv učiniti još koji korak prema gornjem dijelu ljestvice. Do dobrih rezultata ne bi mogli doći bez dosta truda i marljivog rada mlade i vrlo perspektivne igračke sredine. Osvojili smo 13 bodova u prvom dijelu i 9 bodova u drugom dijelu prvenstva te uz malo sportske sreće imali smo priliku da se nađemo u gornjem dijelu poretka.

Neočekivanim porazom kod kuće 3:2 od Siska u Kup natjecanju izgubili smo priliku da se nađemo u samoj završnici KUP-a Hrvatske, ali bilo je zadovoljstvo voditi mladu i ambicioznu ekipu koja ima još dosta rezerve za napredak, kaže trener odbojkaša Rovinja. - Treba spomenuti da smo dobrim igrama iznenadili mnoge jače odbojkaške sredine, zato nije čudno što je naših nekoliko igrača imalo ponudu da promjeni sredinu.

Istaknuo bi posebno veliku nadu rovinjske odbojke, primača Aleksandra Fatorića, koji je svojim upornim radom više puta nosio suigrače do uspjeha. Tu je Danijel Janko te Gianluca Sponza, Boris Despotović i Toni Šetić te svakako kapetan Vito Poropat, ali i Andrej Kovačević, libero Maurizio Matić i Miloš Milić, koji je znao učiniti u određenom momentu prevagu za vrijedne pobjede.

Pojačati se

Ukazanu priliku znali su iskoristiti Roko Poropat, Matija Šćepanović, Sergio Ricardo Preden te mladi Manuel Hinić, Andrea Fatorić, dok je velika šteta što se već na početku prvenstva ozlijedio Ivan Džeba. Ovom treba dodati da stasa i još mlađa generacija kadeta: Marko i Filip Pulić, Kristijan Šuligoj, Ivan Trošt, Aleks Pamić, Filip Petrić, Borna Mrkoci, Robert Hinić, Marko Vuletić i Marko Gojani, koji su među osam najboljih u državi. Ovo je još jedan dobar pokazatelj da muška odbojka u Rovinju ima budućnost. No, dolazi ljeto, što i kako odbojkaši Rovinja dočekuju novu sezonu?

- U prvom redu raduje me što kostur ekipe ostaje na okupu, s izuzetkom Miloša Milića koji odlazi u Grčku. Kontaktiramo i nudi nam se nekoliko pojačanja, za koja vjerujem da bi nam dobro došla da učinimo još koji korak prema gornjem dijelu tablice. Ne smijemo zaboraviti da se dosta sredina pojačava, poput Rijeke, Zadra i Marsonije, da ne govorim o Mladosti i Mursi iz Osijeka koji već sada u svojim redovima imaju dosta igrača sa strane.

Ove sezone dosta su nam potporu dali Grad Rovinj, Sportski savez Rovinja te naši sponzori Dentalimplant centar i Zahn centar mesnica Ante iz Rovinja i Dox realestate iz Pule, dok smo i dalje otvoreni za suradnju s ostalim potencijalnim sponzorima koji bi pridonijeli da se rovinjski superligaš uspješno nosi s jačim odbojkaškim sredinama, zaključio je Gavrilov.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of