ODBOJKA

Rovinjski superligaš poražen od Varaždinaca. Oslabljeni Rovinjci pali bez pravog otpora

| Autor: Ivica RADETIĆ
LOŠ DAN ZA ROVINJCE - Daniel Janko u napadu (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

LOŠ DAN ZA ROVINJCE - Daniel Janko u napadu (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


U šestom uzastopnom domaćem susretu u nastavku prvenstva oslabljeni odbojkaši Rovinja su, igrajući bez Milića, Aleksandra Fatorića, Šćepanovića i Matića, poraženi u tri seta od Kitro Varaždina. Stoga su se u početnom sastavu silom prilika našli And. Sponza, R. Poropat, Šetić, V. Poropat koji je igrao libera, Kovačević i Despotović.

No, nisu se mogli ozbiljnije nositi s igračima trenutno petoplasiranog sastava iz Varaždina. Već u prvom setu bila je vidljiva velika razlika u kvaliteti. Gosti su poveli 3:0 na serviranju Mišlova, a nešto kasnije kad se svojim oštrim servisima istaknuo Oršolić bilo je već 9:2. Natjeralo je to domaćeg trenera Gavrilova da zatraži minutu odmora, ali bez rezultata. Poslije samo 18 minuta igre u "jednosmjernoj ulici" ostavili su gosti nemoćne domaćine na samo 12 poena. Repriza prvog seta zbila se u drugom.

Ponovno su gosti diktirali igru i lakoćom osvajali poene. Pokušao je tgrener Gavrilov pri vodstvu gostiju 8:2 izmjenama "probuditi" svoje igrače, ali ni to nije upalilo. Raspoloženi Mišlov "vukao" je suigrače prema osvajanju drugog seta, što se ubrzo i dogodilo te je nakon 27 minuta igre bilo 0:2 na semaforu.

U posljednjem setu, na servisu Šetića, Rovinj je prvi puta na utakmici poveo (2:0) i potom je uspijevao parirati gostima do 10:10. Tada Varaždinci preko Jakovca rade seriju od šest poena i potom nakon nešto više od sat vremena dolaze, lakše od očekivanog, do uvjerljive pobjede. Bilo je to blijedo izdanje nemoćnog i oslabljenog Rovinja koje treba čim prije zaboraviti.

Utakmica 17. kola Superlige odbojkaša: Rovinj – Kitro Varaždin 0:3 (12:25, 15:25, 15:25). Dvorana Gimnasium. Gledatelja: 100. Suci: Želimir Kušljić (Krk), Ana Stipaničev Matečić (Rijeka).

ROVINJ: Sponza, An. Fatorić, Hinić, R. Poropat, Šetić, Janko, V. Poropat, Kovačević, Despotović.

KITRO VARAŽDIN: Mandura, Mamić, Ličina, Miklaušić, Oršolić, Đolonga (L), Mišura, Jakovac, Čilaš, Dautbašić, Mezak, Mišlov, Ivić (L).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of