ODBOJKA

Rovinjski superligaš u subotu dočekuje Medicinar Trnje. Dvoboj vrijedan šestog mjesta na ljestvici

Pred nama je jedan vrlo zanimljiv susret u kojem pred našim navijačima čekamo izravnog konkurenta za to šesto mjesto. Vjerujem da možemo pobijediti Medicinar Trnje kojem smo i u Zagrebu u prvom dijelu sezone uzeli bod izgubivši 3:2, rekao je Andrej Kovačević

| Autor: Ivica RADETIĆ
NOVI DOMAĆI ISPIT - Odbojkaši Rovinja (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

NOVI DOMAĆI ISPIT - Odbojkaši Rovinja (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Ove subote u dvorani Gimnasium igra se zanimljiv derbi susret Superlige odbojkaša između dvije ekipe iz sredine ljestvice, Rovinja i Medicinara Trnje. Bit će to već četvrti uzastopni domaći susret rovinjskih odbojkaša u kojem će tražiti pobjedu kojom bi preskočili svog gosta koji se nalazi na šestom mjestu.

Dosad su u drugom dijelu prvenstva igrači trenera Aleksandra Gavrilova uknjižili dvije teške pobjede u pet setova protiv Marsonije i Zadra te poraz u tri seta od Ribole Kaštela.

Napredak na servisu

– Pred nama je sada jedna izuzetno važna utakmica koja će pokazati našu kvalitetu i potvrditi dobre rezultate u dosadašnjem tijeku prvenstva, ističe ovosezonsko pojačanje, 25-godišnji srednji bloker Andrej Kovačević. - Atmosfera u ekipi je na zavidnoj visini, pojačali smo treninge i vidi se određeni napredak u našoj igri, iako i dalje dosta griješimo na prijemu i bloku.

Napredak se prvenstveno vidi kod serviranja. To pokazuju iz utakmicu u utakmicu kapetan Vito Poropat, Milić, Šetić i Aleksandar Fatorić koji u određenom trenutku mogu učiniti prevagu u našu korist. Gledajući posljednji susret protiv Zadra, mislim da su oni uspjeli iskoristiti sve naše pogreške. Imali smo set poen u prvom setu kad smo vodili 24:23, ali su Zadrani nakon pola sata neizvjesnosti dobili taj set, dok smo već u drugom pokazali naše pravo lice. Ne smijemo zaboraviti da se Zadar pojačao i djeluje sigurnije nego u jesenskom dijelu, a to su pokazali i pobjedom protiv Medicinara Trnje kod kuće.

Sve oči usmjerene su sad na subotnji susret protiv Medicinara Trnje.

Igrati kad je najpotrebnije

- U goste nam dolazi jedna jako dobro posložena i čvrsta ekipa s više iskusnih pojedinaca. U drugom dijelu upali su u malu krizu, poraženi su očekivano od Mladosti, ali su doživjeli i neočekivani poraz u Zadru. Kako su u prošlom kolu i oni teškom mukom savladali ekipu Splita (3:2), sad se i oni moraju negdje "vaditi" kako bi nadoknadili izgubljene bodove. Pred nama je jedan vrlo zanimljiv susret u kojem pred našim navijačima čekamo izravnog konkurenta za to šesto mjesto.

Moramo se maksimalno koncentrirati na našu igru, što manje griješiti i bez mnogo kalkuliranja pokazati da možemo i znamo igrati kad je najpotrebnije. Bit će to prava uvertira pred još dva vrlo teška susreta u Gimnasiumu protiv vodeće i neporažene Murse Osijek i Varaždina.

Vjerujem da možemo pobijediti Medicinar Trnje kojem smo i u Zagrebu u prvom dijelu sezone uzeli bod izgubivši 3:2. Pozivam naše navijače da dođu u što većem broju vidjeti pravi odbojkaški susret između dva podjednaka protivnika, zaključio je Andrej Kovačević.

Utakmica Rovinj – Medicinar Trnje igra se u subotu s početkom u 17 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom