Superliga odbojkaša

Rovinjci spasili meč loptu i upisali šestu pobjedu

| Autor: Ivica RADETIĆ
DO SLAVLJA NAKON 127 MINUTA - Aleksandar Fatorić (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

DO SLAVLJA NAKON 127 MINUTA - Aleksandar Fatorić (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Nakon 127 minuta uzbudljive i vrlo izjednačene igre, rovinjski su se odbojkaši pošteno namučili protiv mlade i čvrste ekipe Zadra da bi upisali šestu prvenstvenu pobjedu u pet setova.

Rovinjci su su prvom setu poveli 10:8, ali su na serviranje Pernjaka Zadrani preokrenuli rezultat za vodstvo 15:12. Ipak, igrači trenera Gavrilova uspijevaju na serviranje Milića i čvrstim blokom Al. Fatorića, V. Poropata i Kovačevića poravnati serijom od šest poena. Imali su domaćini vodstvo 24:23, ali upornošću Zadrana i serviranjem Marune poslije 30 minuta set dobivaju gosti. U drugom setu rovinjska se ekipa "razljutila" i povela 11:5 i 20:10 te ubrzo zasluženo poravnala setove.

Serijom od pet poena u trećem setu na serviranje Šćepanovića igrači Rovinja poveli su 18:12 i ubrzo osvojili treći set za 2:1.

Imao je priliku Rovinj da riješi i četvrti set u svoju korist jer je vodio 9:6 i 12:8, ali malo opuštanje su iskoristili gosti predvođeni iskusnim kapetanom Pernjakom i Jurlinom te su poslije 28 minuta igre poravnali setove. Rulet petog seta protekao je u izjednačenoj igri, imali su gosti i meč loptu pri rezultatu 13:14, ali su potom Rovinjci s tri uzastopna poena stigli do pobjede.

Prvenstvena utakmica 14. kola Superlige odbojkaša: Rovinj – Zadar 3:2 (26:28, 25:12, 25:23, 21:25, 16:14). Dvorana Gimnasium. Gledatelja: 100. Suci: Goran Brozić (Rijeka), Mihael Bišćan (Pula).

ROVINJ: Sponza, Milić, Matić (L), An. Fatorić, Hinić, R. Poropat, Al. Fatorić, Šćepanović, Janko, V. Poropat, Preden (L), Kovačević, Despotović.

ZADAR: Pernjak, Jurlin, Blaslov, Škarpa, Buljat, Marković, Šoše, Mičić (L), Maruna, Aleksić-Merdić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater