COUTURE MODA

NOVA BOUDOIROVA KOLEKCIJA Dizajnerice Martina Čičko Karapetrić i Morana Saračević kreirale atraktivne "PRKOSNE HALJINE"

| Autor: Priredila Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
(Franjo Matković i Senja Vild (Matkovic x Vild))

(Franjo Matković i Senja Vild (Matkovic x Vild))


Dizajnerice modnog dvojca Boudoir – Martina Čičko Karapetrić i Morana Saračević su na tragu bajkovito-nadrealnih prizora iz "Alise iz zemlje čudesa" osmislile vizualno atraktivne "Prkosne haljine". Njihova je namjera ljepotom svojih prelijepih i moćnih kreacija "liječiti teške misle uzrokovane koronakrizom"

"Kada je mačak tako šarmantno doviknuo Alisi 'Svi smo ovdje ludi', pokušavajući joj objasniti kako izgleda svakodnevica ljudi u Zemlji čudesa u koju se spustila ušavši u zečju rupu, stvoren je citat za povijest koji se rado i danas izgovara. Naime, u svega nekoliko riječi Lewis Carroll objasnio je kako je posve normalno, čak i uobičajeno, biti pomaknut, šašav i drugačiji kako bi opstao u prečesto dosadnom i okrutnome svijetu."

foto

(Franjo Matković i Senja Vild (Matkovic x Vild))

Upravo su taj bajkovito-nadrealni prizor utkale u moto svoje nove kolekcije dizajnerice modnog dvojca Boudoir – Martina Čičko Karapetrić i Morana Saračević. One su koronakirizi usprkos, a koja posebno pogodila industriju mode i ljepote, kreirale novu capsule kolekciju couture mode i naslovile je "Prkosne haljine".

Boudoirke su, naime, osmislile vizualno atraktivne kreacije koje najbolje sumiraju upravo citat iz "Alise iz zemlje čudesa", a njihova je namjera ljepotom svojih prelijepih i moćnih kreacija "liječiti teške misle uzrokovane koronakrizom".

- Raskošni printevi na maxi kreacijama kao da govore o nekom drugom, sretnijem i opuštenijem životu, pomaknutom i ekscentričnom, a opet dovoljno ljupkom i ženstvenom. Prkos izazovnim vremenima, ističe se u najavi njihove nove kolekcije, koja je i ovaj put pravi koloristički festival ljepote. "Prkosne haljine", su "duge haljine prepune volumena i valova, koje s pokretom otkrivaju svoju stvarnu ljepotu i neodoljivost, glavne su uloge u slagalici stila koju ne treba previše razotkrivati. Romantična, superženstvena moda, s natruhama nešto prigušenijeg, smirenijeg senzibiliteta, obojana je neočekivanim kolorima koji oduzimaju dah".

foto

(Franjo Matković i Senja Vild (Matkovic x Vild))

Uz sve to, riječ je o supernosivim komadima, koji su "pravi statement piece kojima trendovi ne mogu ništa, koji postoje kako bi grlili žensku figuru i dali joj onaj 'we are all mad here' potpis. Boudoirke ne odustaju od svoje jedinstvene estetike, produkcije jedinstvenih, gotovo couture komada, i to je ono čarobno. Moda živi, u svojem svemiru, baš kako to i priliči."

Najnovije Boudoir kreacije ovjekovječili su Franjo Matković i Senja Vild (Matkovic x Vild), a u timu zaduženom za kampanju su i Katica Topčić/Kevin Murphy (kosa) te Tena Bašić (make up).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini