HRT

Knjaz posjetio Martina Erlića, najvećeg kuhara među Vatrenima: "Na traktoru mogu i driftati"

| Autor: Novi list
Martin Erlić u emisiji "Knjaz kod Vatrenih" (Foto: Screenshot HRT)

Martin Erlić u emisiji "Knjaz kod Vatrenih" (Foto: Screenshot HRT)


U novoj epizodi druge sezone dokumentarnog serijala o Vatrenima na HRT-u, autor Robert Knjaz posjetio je Martina Erlića, miljenika navijača Sassuola i najvećeg kuhara među Vatrenima.

Rođen je u Zadru, a djetinjstvo je poveo u Tinju. Za Hrvatsku je nastupao u kategorijama od U 17 do U 21, a za A reprezentaciju je debitirao u lipnju 2022. godine protiv Francuske. Oduševio nas je svojom smirenom igrom, što od njega očekujemo i na Euru u Njemačkoj.

Knjaz ga je posjetio u Sassuolu, gradu istočno od Bologne, gdje igra u najvišem rangu talijanskog nogometa u nogometnom klubu Sassuolo.

Sebe bi opisao kao agresivnog, opreznog i posvećenog igrača.

Teško djetinjstvo

A jeste li znali da ga je rodila Vila i da mu je otac vrelo mudrih savjeta?

– Majka Vila je stvarno žena za poželjeti, rekao je Martin, a njegova starija braća, Luka i Ante, otkrivaju kako je Martin uvijek bio borben i jak.

Za vrijeme rata, roditelji su mu bili izbjeglice, a kad se rodio, živjeli su, kaže, u štali.

– Ne doslovno u štali, ali su bile životinje, a pored je bio zid gdje smo mi živjeli. Stvarno je bilo teških trenutaka, npr. od skupljanja boca… Ovo nisam nikad rekao, ali… Nije to sramota, ali možda je te neke stvari bolje ostaviti u privatnosti, no, sad kad pričamo već, rekao je Martin Knjazu.

Iako Erlić nije odrastao u izobilju, ipak je imao ono najvažnije – puno ljubavi i pravi odgoj.

– Otac me uvijek učio da podijelim i zadnjih deset kuna s prijateljima, kazao je.

Martinov otac, Nino Erlić, kaže da ga je uvijek učio da "kad pravi kuću, neka je pravi za ljude, za prijatelje, jer jadna je kuća gdje nitko ne dolazi".

Uz dva brata, Martin ima i dvije sestre, Anu i Ninu.

Obožava rad u poljoprivredi

Otkrio je kako poslije Lige nacija za njega nije bilo odmora – Martin je samo nekoliko dana nakon finala snimljen kako radi u polju, na imanju svojih roditelja.

– Išao sam vaditi krumpire sa svojima, otkrio je i dodao kako se ponekad zna i "naljutiti" na njih, jer ga ne žele zamarati poslovima, a on pak ne želi samo uživati, kazao je.

Rad u domaćinstvu i poljoprivredi ga opušta, a najdraže mu je hraniti ovce u štali.

Otkriva i da je traktor vozio "1000 puta u životu". Iako njega ne vodi veliki Ferguson, on vozi svoga – Fergusona, na kojem, kaže, može i "driftati".

Od trnja do zvijezda

Svoj nogometni put započeo je s devet godina u NK Raštane, a ubrzo su ga zamijetili i u Dinamu, pa je kao dječak od 12 godina došao u Zagreb. No, nije mu bilo lako ostaviti obitelj i rodni kraj.

– Prva dva mjeseca plakao sam svaku večer, ali nisam mogao nazvati oca, jer mi je rekao da ću se, ako ću plakati, morati vratiti natrag. Onda sam zvao braću ili sestre. Nije bilo lako, ali se na kraju isplatilo, rekao je.

Od 14. do 16. godine Erlić igra u Rijeci, a onda prelazi u talijansku Parmu koja bankrotira i završava u Sassuolu.

U životu je dobio samo jedan crveni karton, a to pripisuje svojoj opreznosti.

Od svega mu je u Italiji najdraža pasta, dobar život i dobra klima, a kao najdraži film navodi "Brzi i žestoki". Ima i tri tetovaže, a od kućanskih poslova najviše voli peglati. Kao majstor u kući, kaže, dobro se snalazi, a otkrio je i sipmatije i strast prema Hajduku.

Najbolji kuhar među Vatrenima

Po zanimanju je kuhar, završio je Ugostiteljsku školu u Opatiji.

– Stvarno sam bio jedan od boljih u struci, a i dan danas volim biti u kuhinji. Najviše volim tjesteninu i rižoto, otkriva.

Ručak bi volio spremiti Severini, i to riblji specijalitet, a večeru Cristianu Ronaldu.

Zbog poziva u reprezentaciju propustio bratovo vjenčanje

U razgovoru s Knjazom otkrio je kako je zbog poziva u reprezentaciju i utakmice s Francuskom propustio bratovo vjenčanje.

– Nije bilo lako, iako su mi suigrači savjetovali da pitam izbornika da me pusti, ali meni je bio san igrati za reprezentaciju i nije mi došlo ni u jednom trenutku da mi da slobodan dan. Brat mi je također rekao da se ništa ne brinem i da je cijela obitelj ponosna na mene jer je svima bio san da zaigram za reprezentaciju, rekao je.

Knjazu je Martin prognozirao i kako završiti Europsko prvenstvo u Njemačkoj i tko će sve zabiti golove, a isječke iz emisije možete pogledati OVDJE.

Ako ste propustili večerašnju epizodu "Knjaza kod Vatrenih", možete ju besplatno pogledati na multimedijskoj platformi HRTi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum