Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Keksi s jagodama

| Autor: Ana Braškić
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Ponekad nema do domaćeg deserta, a ovi keksi s jagodama odlična su ideja za uživati u tim slasnim plodovima.

Ovi keksi ne samo da pružaju bogatstvo okusa svježih jagoda, već uz svaki griz kao da nas vraćaju u djetinjstvo. Donosimo recept zbog kojeg ćete svim ukućanima izmamiti osmjeh na lice!

Sastojci

Za 30 keksa:

  • 150 g jagoda
  • 290 g brašna
  • 130 g smeđeg šećera
  • 1 jaje
  • 8 g praška za pecivo
  • 40 g mlijeka
  • 120 g maslaca
  • pola žličice soli
  • pola štapića vanilije ili vanilin šećer
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema

Svi sastojci moraju biti sobne temperature. Jagode oprati, osušiti i narezati na kockice. U posudu staviti omekšali maslac, šećer i sol, miksati nekoliko minuta, a zatim dodati jaje, sjemenke vanilije (ili vanilin šećer) i mlijeko. Kada se svi sastojci spoje, dodati brašno koje ste prethodno prosijali s praškom za pecivo.

Razraditi mikserom i na kraju špatulom umiješati narezane jagode. Smjesu staviti u vrećicu za ukrašavanje (možete koristiti i običnu čistu plastičnu vrećicu kojoj ćete odrezati vrh). Pleh obložiti papirom za pečenje i na njega istisnuti smjesu, ostavljajući između keksa 15 cm razmaka.

Posuti kekse šećerom u prahu i peći oko 20 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva. Ohladiti i poslužiti. Kekse možete čuvati u metalnoj kutiji od 3 do 4 dana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini