VEČERAS GALA NIGHT

Globalni plesni fenomen DanceStar World Dance Masters: U POREČU PET TISUĆA PLESAČA IZ CIJELOG SVIJETA

Svake godine sudionici imaju priliku pokazati svoje plesne mogućnosti i na DanceStar World Dance Masters Gala nightu, posebnom događanju na kojem se predstavlja 20 odabranih koreografija, prilikom čega se plesači natječu za prestižnu titulu - DanceStar Gala Night pobjednika. Gala night će se održati večeras s početkom u 21 sat u gradskoj dvorani Žatika

| Autor: Glas Istre
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Veliko finale DanceStar World Dance Masters održava se u Poreču do 29. svibnja! Tako je nakon dvije godine pauze DanceStar World Dance Masters u Poreč privukao pet tisuća plesača iz cijelog svijeta te time otvorio plesnu sezonu na obali. Riječ je o najvećem plesnom spektaklu na svijetu koji plesačima i plesnim školama omogućava prezentaciju koreografija koje su pripremali za natjecanje pred poznatim sucima i plesnim pedagozima.

Centar plesnih vibracija

- Međunarodno plesno natjecanje DanceStar je sinonim za vrhunsko natjecanje na kojem sudjeluje više od pet tisuća sudionika iz 17 zemalja diljem svijeta. Veliko finale natjecanja DanceStar World Dance Masters održava se u Sportskom centru Intersport u Zelena Resortu. Najbolji plesači s DanceStar World Toura imaju priliku nastupiti te pokazati svoj talent i vještinu, naglasila je organizatorica Tatjana Pagitz.

- Ovo je 11. Dancestar u Poreču i Plavoj Laguni, vjerujem da je to znak da manifestacija ima veliku potporu u lokalnoj zajednici. Plava Laguna je partner organizatorima kao i veliki prijatelj plesa i ove manifestacije. Pet će dana naš Zelena Resort biti centar plesnih vibracija i dom najboljim plesačima, trenerima, koreografima te priznatim svjetskim pedagozima. Svi kadrovi Plave Lagune uključeni u organizaciju koji brinu o sudionicima ove manifestacije rade odličan posao i to je jako važno i jedini način da bi se gosti mogli opustiti, zabaviti, ostvariti dobre rezultate i ponovno nam se vratiti, naglašava je i predsjednik Uprave Plave Lagune Dragan Pujas.

Gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić istaknuo je da je ponosan što je godinama Poreč mjesto održavanja ovog prestižnog natjecanja.

- Povratak Dancestara u Poreč za nas znači povratak u potpunu normalu. Pet tisuća mladih gostiju, odlična atmosfera i provod više su nego dovoljan razlog da osjetimo kako se događanja u Poreč vraćaju u velikom stilu. Svim sudionicima želim lijepi provod i boravak u našem gradu, naglasio je Peršurić.

Jedinstvene koreografije i izvedbe, radionice vrsnih predavača, natjecanja pod budnim okom priznatih svjetskih sudaca te opuštajuća zabava u prekrasnoj kulisi Zelene porečke oaze, slika su koja će Hrvatsku staviti na kartu najvažnijih svjetskih plesnih događaja. Plesači ovog globalnog plesnog fenomena smješteni su u objektima Plave Lagune.

Radionice i seminari

O važnosti ove manifestacije za Poreč govorio je i direktor Turističke zajednice Poreča Nenad Velenik.

- Moramo računati da su ovi mladi ljudi naši potencijalni gosti i u budućnosti. Zato nam je važno da budemo dobri domaćini. Dancestar ćemo definitivno vrednovati kao mega event u narednom razdoblju te mu pristupamo s posebnom pažnjom. Želim svim sudionicima da sa sobom kući ponesu dobre uspomene, rekao je Velenik.

Jedan od sudaca - Žiga iz dueta umjetničkog imena E.Z Twins je istaknuo kako se raduje povratku u Poreč zbog sjajne atmosfere i povezanosti ne samo sudaca ili organizatora, već i svih plesača, a event nije samo natjecanje, već ima i edukativnu komponentu.

- Kod ocjenjivanja važan su i stil, talent, koreografija, no najvažnije je da plesač ima onu iskru, da uživa u plesu i to prenosi na publiku, rekao je.

Tijekom godine u sklopu plesnih natjecanja DanceStar održava se više od 20 radionica i seminara, a svake godine sudionici imaju priliku pokazati svoje plesne mogućnosti i na DanceStar World Dance Masters Gala nightu, posebnom događanju na kojem se predstavlja 20 odabranih koreografija, prilikom čega se plesači natječu za prestižnu titulu - DanceStar Gala Night pobjednika. Gala night će se održati večeras s početkom u 21 sat u gradskoj dvorani Žatika.

Više informacija o natjecanju dostupno je na http://www.dancestar.org/ ili putem društvenih mreža www.facebook.com/dancestar.world, www.instagram.com/realdancestar.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of