DANCESTAR WORLD : VIŠE OD SEDAM TISUĆA PLESAČA NASTUPIT ĆE U DVORANI ŽATIKA

Poreč postaje plesni centar svijeta


Jedno od najvećih plesnih natjecanja na svijetu, DanceStar World Finals, a na kojemu će nastupiti čak sedam tisuća plesača, od 23. do 27. svibnja održat će se u porečkoj dvorani Žatika.

Na festivalu plesa, osim dakako natjecatelja iz svih krajeva svijeta, bit će i navijača, suca, plesnih pedagoga i trenera, a najveći spektakl bit će gala večer u dvorani Žatika u petak, 25. svibnja, kada će se 20 izabranih koreografija boriti za titulu najbolje.

Važnost za turizam

DanceStar pridonosi druženju i upoznavanju mladih plesača, ali i prepoznatljivosti Hrvatske kao važnog faktora na svjetskoj sceni ples, čime će se u Poreču ostvariti više od 35 tisuća noćenja, što je iznimno dobar pokazatelj za turizam u predsezoni. Finalni tjedan za sve će zasigurno biti i u znaku nezaboravnih radionica jer će jednu od njih održati i Marty Kudelka, nagrađivani koreograf i kreativni direktor Justina Timberlakea. O poznatome se koreografu zaista nema što puno raspravljati. Kudelka je 2007. i 2013. godine osvojio MTV-jevu nagradu za najbolju koreografiju u glazbenom spotu i to za Justinove pjesme "My Love" i "Suit&Tie". Uz to, još je pet puta bio nominiran za MTV VMA nagradu, koja je jedna od najprestižnijih svjetskih nagrada za plesnu koreografiju. Nedavno je Timberlake uz svoj tim plesača i koreografiju Kudelke nastupao na najvećoj svjetskoj pozornici, u poluvremenu Super Bowla koje je pratilo više od 103 milijuna ljudi. Uz sve navedeno, Kudleka je radio i s drugim popularnim izvođačima poput Mariah Carey, Jennifer Lopez, Pink, Janet Jackson, One Direction, Jasonom Derulom...

Najbolje od najboljeg

Kao jedno od najprominentnijih imena u plesnoj industriji bio je gost i američkih emisija "Dancing with the stars" i "So you think you can dance", a sada će posjetiti i Poreč kao član žirija DanceStar World Finalsa. Uz to, režirat će i koreografirat video-projekt koji svake godine donosi najbolje od najboljih plesača koji se natječu u finalu turnira, pa će ova nevjerojatna prilika nuditi plesačima jedinstven doživljaj rada s jednim od najboljih koreografa današnjice, a slike Grada Poreča bit će odaslane svugdje u svijet.

Završnica jednog od najvećih natjecanja u plesu, nakon kvalifikacijskih turnira u Austriji, Bugarskoj, Mađarskoj, Filipinima, Rumunjskoj, Slovačkoj i Južnoj Africi, u Poreču će mladim plesačima biti ne samo natjecanje, već i druženje i učenje od najboljih svjetskih plesača, a Poreč time na pet dana postati plesni centar svijeta. Partner DanceStara je turistička tvrtka Plava laguna, Grad Poreč i Turistička zajednica Grada te Istarska županija. (I. GRGAT)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater