POREČ

Uskoro počinje 12. izdanje Festivala komedije i smijeha


Ovogodišnji "Zlatni zub", održat će se od 28. veljače do 9. ožujka, a donosi ukupno devet naslova, 11 izvedbi i tri koncerta. Najbolju će predstavu, od njih sedam u konkurenciji za nagrade, kao i uvijek odabrati publika jačinom pljeska

Ovogodišnje 12. izdanje Zlatnog zuba, festivala komedije i smijeha održat će se u Poreču od 28. veljače do 9. ožujka. Organizatori ističu da će i ovogodišnje festivalsko izdanje u porečko kazalište privući brojne ljubitelje dobrog humora iz cijele Istre. Bogat program 12. Zlatnog zuba donosi ukupno devet naslova, 11 izvedbi i tri koncerta, a najbolju će predstavu, od njih sedam u konkurenciji za nagrade, kao i uvijek odabrati publika jačinom pljeska.

"Furbaćona 2", "Živjele su sretno…?"…

Ovogodišnji festival ima i dva dodatna dana - dvjema izvedbama predstave "SHAKEspeare na Exit" ususret Zlatnom zubu zagrebački Teatar Exit će 26. veljače zagrijati atmosferu, dok će Teatar Naranča za najmlađe i njihove roditelje 10. ožujka, na samom kraju festivala, izvesti predstavu "Priče iz čarobne kutije".

U natjecateljskom dijelu programa od 28. veljače u Poreču će biti izvedene predstave "Furbaćona 2" Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula, "I živjele su sretno... ?" Scene Gorica, zatim predstava za odrasle "Porn Star" Ri Teatra te "Julijin balkon" koju izvodi Hit teatar.

Tarik Filipović s autorskim projektom "Ćiro" nastupit će u utorak, 5. ožujka, a do kraja festivala publika porečkog kazališta moći će ocijeniti i predstave "Majstor Jura" u koprodukciji Kazališta Tragači i Centra mladih Ribnjak te hit-predstavu "Brodolomke" koju će Kazalište Moruzgva i Ludens teatar zbog velikog interesa odigrati u dva termina 9. ožujka.

Barbara Munjas i Cool Quartet

Nakon druge izvedbe predstave "Brodolomke" u foajeu će uz dodjelu nagrada koncert održati glazbenica Barbara Munjas, pa je u subotu, pretposljednjeg dana 12. Zlatnog zuba, pregršt razloga za posjet kazalištu.

Glazbom će festival komedije i smijeha uz Barbaru Munjas dodatno obogatiti i sastav Cool Quartet, koji će povodom Dana žena u foajeu kazališta nastupiti nakon predstave "Majstor Jura". Sastav čine pjevačica Iva Gortan, nekadašnja polufinalistica glazbenog showa The Voice, bubnjar Dušan Kranjc, stalni član planetarno popularnih 2 Cellosa te Matija Poropat na klaviru i Nenad Mirt na kontrabasu. Tu je i koncert Porečkih delfina 28. veljače prije predstave "Furbaćona 2", u kojoj se govori po domaće.

Festival završava 9. ožujka, kada će se održati i dodjela Zlatnog i Srebrnog zuba, a tu su i dva dodatna dana. Ulaznice je, zbog velikog interesa poželjno čim prije rezervirati putem online rezervacijskog sustava Pučkog otvorenog učilišta Poreč, organizatora festivala. Cijena ulaznice je 50 kuna u pretprodaji i 60 kuna na dan predstave, dok je za dječju predstavu potrebno izdvojiti 20, odnosno 25 kuna. Ulaznice se rezerviraju na poveznici rezervacije-poup.hr, dok je program dostupan na bit.ly/Preglednik2-3.

Festival se održava pod pokroviteljstvom Grada Poreča-Parenzo, Ministarstva kulture RH, Istarske županije, Turističke zajednice Grada Poreča, Valamar Rivijere i Vina Damjanić. (V. BEGIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum