MUZIČKA AKADEMIJA U PULI

Nastupili studenti studija solo pjevanja, klavira i klasične harmonike: VEČER U ZNAKU NADARENIH STUDENATA



Budući da neki od studenata nastupaju gotovo pa na svakom koncertu, vidljiv je i napredak što se tiče tehnike muziciranja, ali i scenskog nastupa, a na svakom koncertu i neka nova imena pokažu svoj talent

Muzička akademija u Puli, premda djeluje tek četiri i pol godine, izrasla je u respektabilnu ustanovu toga tipa gdje je vidljivo da profesori rade s velikim entuzijazmom. Brojni koncerti, nastupi, studenti koji su iz nastupa u nastup sve bolji, nagrade i priznanja na natjecanjima – najbolji su pokazatelji navedenog.

U ponedjeljak su se na velikoj sceni Istarskog narodnog kazališta – Gradskog kazališta Pula predstavili studenti studija solo pjevanja, klavira i klasične harmonike. Budući da neki od studenata nastupaju gotovo na svakom koncertu, vidljiv je i napredak što se tiče tehnike muziciranja, ali i scenskog nastupa, a na svakom koncertu i neka nova imena pokažu svoj talent. Dakako, talent je vrlo bitan, ali i vježbanje te marljiv rad. Ovi su studenti pokazali da marljivo rade. Recimo i da su njihovi mentori vrlo aktivni, ne samo što se tiče pedagoškog rada, već i koncertiranja. I korepetitori – Chiara Jurić te Sandro Vešligaj, i sami su afirmirani pijanisti koji učestalo samostalno nastupaju, ali i kao korepetitori na brojnim koncertima.

Spoj svega navedenog rezultirao je vrlo dobrim koncertom, što je publika, nažalost ne mnogobrojna, ispratila aplauzima. Kako to uglavnom biva na koncertima klasične glazbe u tritisućljetnom gradu, bila je to manje-više ista publika sastavljena od vrsnih glazbenih znalaca.

Program je započeo nastupom tria harmonika u sastavu Monika Nekić, Marija Golub i Josipa Vukelić, potom je nastupila klaviristica Ira Ačimović, sopranistica Ana Mikac, a nakon toga harmonikaš Ivor Javor-Korjenić.

Zatim je nastupila sopranistica Lana Živčić, klaviristica Daniela Zgrablić, harmonikaš Julijan Škraban, sopranistica Marija Ticl i harmonikaš Petar Hlašč. Nakon njih uslijedio je nastup pijanistice Laure Marin te potom kvinteta harmonika u sastavu Stjepan Horvat, Ivor Javor-Korjenić, Julijan Škraban, Mario Đura i Silvio Grden. I za kraj bila je tu sopranistica Irina Subašić i nakon nje četveroručno klaviristi Andrea Rojnić i Ana Žalac.

Mentori su bili viši asistent Ivan Šverko, red. prof. art Jakša Zlatar, doc.mr. art Sofija Cingula, izv. prof. mr. art Franko Božac, red. prof. art Lidija Horvat Dunjko, doc.dr. art Charlene Farrugia Božac, izv.prof.art Borut Zagoranski i doc.art Marija Kuhar Šoša.

Repertoar je bio pomno odabran i vrlo raznolik, od Prokofjeva, Paraća, sve do Bernsteina, Rahmanjinova, Straussa i Liszta. (V. BEGIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater