NA FORUMU STUDENATA U BEOGRADU

MUZIČKA AKADEMIJA U PULI: Zajedničko muziciranje u obrazovanju

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Studenti iz pulske Muzičke akademije

Studenti iz pulske Muzičke akademije


Osim studenata iz Srbije te Bosne i Hercegovine, sudjelovale su i studentice Muzičke akademije u Puli, kao jedine predstavnice iz Hrvatske. Studentice su, uz mentorstvo izv. prof. dr. Sabine Vidulin, predstavile dvije teme

U Beogradu je prije neoliko dana u organizaciji Fakulteta muzičke umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu, održan Drugi međunarodni forum studenata scenskih umetnosti na temu Zajedničko muziciranje u obrazovanju.

Osim studenata iz Srbije te Bosne i Hercegovine, sudjelovale su i studentice Muzičke akademije u Puli, kao jedine predstavnice iz Hrvatske. Studentice su, uz mentorstvo izv. prof. dr. Sabine Vidulin, predstavile dvije teme: "Škola za život iz perspektive učitelja Glazbene kulture", u izlaganju Ane Bučko i Ane Žauhar te "Oda radosti: obrada pjesme putem radioničke metode poučavanja" u izlaganju Dajane Burić i Marte Šarec.

Osim Foruma, u Beogradu je u isto vrijeme održan i trodnevni međunarodni simpozij u organizaciji Fakulteta muzičke umetnosti, na kojemu je izlagala izv. prof. dr. Sabina Vidulin s temom "Koncerti klasične glazbe: višerazinska dobrobit za učenike".

- Odsjek za glazbenu pedagogiju Muzičke akademije u Puli ulaže posebne napore u predstavljanju studenata i studentica diljem Europe i sustavno ih priprema za budući učiteljski poziv, ali i za znanstveni prinos kroz istraživanje, izlaganje na (međunarodnim) forumima i simpozijima, pisanje stručnih i znanstvenih radova, uređivanje zbornika, ali i organizaciju glazbenih događanja. U partnerstvu sa Studentskim centrom i Studentskim zborom Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli realizirane su brojne aktivnosti koje su studente i studentice Odsjeka za glazbenu pedagogiju učinile vidljivima i konkurentnima na europskoj karti glazbene pedagogije, veli prof. Vidulin.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater