SPLIT

Izložba Robertine Šebjanič u splitskoj Galeriji MKC

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Izložba Robertine Šebjanič pod nazivom "Aquatocene, u potrazi za podvodnom tišinom" otvara se u Galeriji MKC Doma u Splitu u četvrtak, 28. listopada.

Robertina Šebjanič posljednjih je godina na različitim mjestima širom svijeta snimila brojne snimke pomoću hidrofona te ovom izložbom istražuje fenomen podvodnog zvučnog zagađenja koje je čovječanstvo stvorilo u svjetskim morima i oceanima, navodi se u galerijskoj knjižici.

"Kompozicije podvodnog zvučnog pejsaža potiču nas na razmišljanje o antropogenom zvučnom utjecaju na podvodna staništa i morski svijet, kao što osvješćuju i naglašavaju važnost održavanja sigurnog zvučnog okruženja za životinje koje žive u oceanima, morima, jezerima i rijekama. Zvučne kompozicije predstavljaju remiks bioakustike morskog života, podvodne akustike i prisutnosti buke koju stvaraju ljudi u svjetskim oceanima i morima. Podvodna buka utječe na veliki broj oblika morskog života koji, da bi preživjeli, ovise o podvodnom zvučnom okolišu", ističe se u najavi izložbe.

Dan nakon otvorenja izložbe, u petak, 29. listopada, Robertina Šebjanić, Marjan Žitnik i Gjino Šutić održat će u Beton kinu predavanje o nevidljiovm zagađenju podmorja.

Robertina Šebjanič živi u Ljubljani. Njeno umjetničko istraživanje je usmjereno na kulturne, (bio) političke, kemijske i biološke stvarnosti. Ta nagrađivana umjetnica je izlagala i izvodila performanse na brojnim samostalnim i skupnim izložbama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom