do kraja ožujka

Premijere Gavranovih predstava u Češkoj, Austriji i Albaniji

| Autor: Hina
(Foto Zorana Vukić Gavran)

(Foto Zorana Vukić Gavran)


Predstave Mire Gavrana "Sve o ženama", "Lutka" i "Ljubavi Georgea Washingtona" do kraja ožujka bit će premijerno izvedene u Pragu, Grazu i Tirani.

Kazalište Studio DVA iz Praga 16. veljače premijerno će izvesti najizvođeniju Gavranovu komediju "Sve o ženama", u režiji poznate češke glumice i redateljice Jane Janekove.

Glavne uloge u predstavi koja se sastoji od pet priča suvremenih žena, tumačit će Anežka Rusevová, Kristýna Badinková Nováková i Monika Zoubková. Ista redateljica u istom kazalištu postavila je premijerno ovu Gavranovu dramu prije sedamnaest godina, a bila je na repertoaru sve do prošle jeseni, nakon čega su odlučili promijeniti glumački postav, ističe se u priopćenju Teatra Gavran.

Teatar LeBe u Grazu premijerno će izvesti "Lutku" 1. ožujka. Redatelji i glavni glumci u predstavi su Rosie Belic i Nikolaus Lechthaler.

Radnja komedije "Lutka" bavi se odnosom između androida, žene-lutke stvorene da usreći muškarca, i muškarca koji ju je nabavio nakon rastave. Priča nas postupno vodi prema katarzičnom i melodramatičnom završetku koji poziva na uzajamno razumijevanje žena i muškaraca, poručuje se u najavi na mrežnim stranicama Teatra Gavran. 

Posljednja u nizu premijera, "Ljubavi Georgea Washingtona", o susretu udovice predsjednika Marthe i njegove ljubavnice Sylvie Carver, održat će se u Eksperimentalnom teatru "Kujtim Spahivogli" u Tirani, 28. ožujka. Redatelj je Andi Begoli, dok u glavnim ulogama nastupaju Luiza Xhuvani i Kristjana Dodaj.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater