ZAGREB

"Uvijek će nam ostati ljubav" Teatra Rugantino u nedjelju premijerno u Lisinskom

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predstava "Uvijek će nam ostati ljubav" Teatra Rugantino, komedija o metamorfozama ljubavi i provlačenjima kroz labirinte braka u režiji Darija Harjačeka, premijerno će igrati u nedjelju, 25. listopada, u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog.

"Uvijek će nam ostati ljubav" topao je naslov nove predstave Teatra Rugantino, satirične ljubavne komedije prema duhovitom i pronicljivom tekstu Miloša Radovića koji se sjajno poigrava muško-ženskim odnosom.

Nježna je to i pomalo uznemirujuća komedija o metamorfozama ljubavi, u kojoj se propituje zajedništvo dvoje ljudi koje u trenucima krize i nerazumijevanja, razdvajanja i mirenja, može održati samo ljubav. Istovremeno to je i smiješna i tužna priča o braku. 

"Ako nam ne uspije brak, uvijek će nam ostati ljubav", zaključuje par koji nakon dvadeset godina veze, pet minuta do dvanaest, s nestrpljenjem čeka kuma kako bi krenuli zajednički život okruniti brakom. Medo je inertni, šarmantni, neuhvatljivi sredovječni sveučilišni profesor, sklon izbjegavanju odgovornosti s duboko ciničnim pogledom na sve ljudsko, a Jelena je vesela žena puna života koja, zagazivši duboko u četrdesete, čvrsto odlučuje njihovu vezu pretvoriti u brak.

Medo nudi probu braka kao opciju kako provesti tih pet minuta. "U pet minuta. Komprimirano. Samo najvažniji dijelovi. Razumnim ljudima to je više nego dovoljno", kaže on, pretvarajući prostor scene u čudesni kaleidoskop kroz koji će gledatelji zaviriti u sve ono što sljedećih trideset, četrdeset ili više godina može donijeti.

Unutar tih "pet probnih minuta" duhovito se nižu prizori iz njihovog bračnog života, u kojima idila puno puta ostaje poražena realnošću, lijepe i ne tako lijepe strane roditeljstva, gomila trenutaka u kojima im je odnos na kušnji zbog potpuno različitih muško-ženskih percepcija istih situacija. Kazališnom čarolijom Jelena i Medo dobili su mogućnost da u pet minuta prije vjenčanja dožive, izmaštaju, zaigraju, predvide ili odsanjaju svoje buduće zajedničke godine.    

"Uvijek će nam ostati ljubav" priča je o svim tim prolazima, provlačenjima kroz labirinte ljubavi i braka.

"Koncentrirano, sažeto, kompleksno, a opet scenski jednostavno, pet minuta koje predstavljaju cijeli jedan mogući zajednički život ugurano je u jednu predstavu koju snagom svojeg velikog glumačkog umijeća i suptilnošću svoje glumačke igre pred publiku donose Jelena Miholjević i Dražen Čuček", stoji u najavi. "Prvi put zajedno na sceni, ovo će dvoje glumaca uz pomoć nadahnute režije Darija Harjačeka pokušati izraziti težinu i radost ljubavi. Ljubavi koja nakon svega ostaje. A koja nekad započinje, a nekad završava brakom", dodaje se.

Nakon premijere, predstava igra 8. i 28. studenoga (Mala dvorana Lisinski), a odmah slijede i prva gostovanja, 4. studenoga u Crikvenici, te 13. studenoga u Opatiji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater