PRETPRODAJA KARATA

KAZALIŠNA PREDSTAVA "MISTERO BUFFO" u pazinskom Spomen domu 31. siječnja

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Detalj iz predstave - Valter Roša (Arhiva)

Detalj iz predstave - Valter Roša (Arhiva)


Kazališna predstava "Mistero Buffo" na programu je Spomen doma 31. siječnja u 20 sati. Karte za predstavu u pretprodaji se mogu kupiti svakim radnim danom u upravi Pučkog otvorenog učilišta Pazin od 8 do 16 sati.

Mistero Buffo, zbirka satiričnih monologa u produkciji Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula, djelo je talijanskog nobelovca Darija Foa. U ovom djelu on je prikupio i obogatio tekstove iz vremena srednjeg vijeka koji su za teme imali biblijske motive i priče iz narodne predaje.

Izvrsnim transformacijama izvođač Valter Roša uvjerljivo oslikava razdoblje 13. stoljeća, isporučivši ga kao da je današnje. Jednako su nas tlačili brutalni trgovci i vladari u doba renesanse, kao što nas danas bez milosti gnječe bešćutni bankari i bezukusni politički birokrati. Te lakrdije pokazuju da je srednji vijek, iako smatran mračnim periodom u povijesti čovječanstva, ipak imao mnoge svijetle točke.

Tekst je preveden na istarsku čakavicu, međutim, prema uzoru na originalnu predstavu, "zbaštardanu", jer u sebi ima elemente raznih istarskih govora.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater