Gracijela Putina u Kanfanaru

"Supa u maloj bukaleti" na čakavici i drugim govorima

| Autor: Vanesa Begić
Program u Kanfanaru

Program u Kanfanaru


Protekle nedjelje, u kanfanarskom Domu kulture održana je manifestacija »Supa u maloj bukaleti« koja je, u organizaciji Gracijele Putina, pjesnikinje koja piše dijalektom, okupila autore koji se bave raznim vidovima umjetnosti.

U dvorani ispunjenoj do posljednjeg mjesta, i ukrašenoj na temu vina i običaja ovoga kraja Istre, svoje su stihove kazivali: Nerina Hrvatin, Roberta Ivančić, Mira Čikan Ružić, Vesna Milan, Mario Viskovich, Milena Zlateska, Mirjana Ferenčić, Robertino Rajković, Gracijela Putina te Avelina Damijanjević Draguzet i Drago Draguzet.

Pjesma i recitacijaPjesma i recitacija

Ovom su se prigodom mogle čuti razne inačice čakavice, mjesnih govora, kao i istriotski govor, a Milena Zlateska je govorila svoje stihove i na makedonskom jeziku. Za domaću atmosferu pobrinula se Mercedes Brajnović iz Rovinjskog Sela, u znaku predmeta karakterističnih za taj kraj. Glazbom su se predstavili Dante i Anita Marušić, Robertino Rajković i Riccaro Bosazzi-Trio Contrada, a na kraju su, do sitnih sati pjesmom i svirkom zabavljali prepunu dvoranu posjetitelja.

- Zahvaljujem se načelniku Općine Kanfanar Sandru Jurmanu, Davidu Medenu za videozid s tematikom vina, loze i bukalete, za foto-priloge, te svim pokroviteljima i onima koji su nam pružili tehničku podršku, veli Putina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of