Cirkusom inspirirano rubno kazalište

Kazališna predstava "Obaveza" u pazinskom Spomen domu

| Autor: Anđelo Dagostin
(Foto CIRK Pozor)

(Foto CIRK Pozor)


Ove subote u 20 sati u koncertnoj dvorani Spomen doma u Pazinu održat će se kazališna predstava "Obaveza" Cirkusom inspiriranog rubnog kazališta (CIRK) Pozor u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu. Autorska je to predstava Lee Delong i Nikoline Majdak. "Obaveza" je neverbalna fantazija koja koristi klauniranje, ples, pokret i manipulaciju predmetima. Alegorija je to stvarnog sukoba koji pritišće čitav ljudski život.

Inspirirana vizionarskom dramom Jeana Giraudouxa "Luđakinja iz Chaillota", "Obaveza" postavlja jednu usamljenu ženu protiv masovnog zla. Junakinja je utjelovljenje nevinosti: smiješna, krhka, naopaka, djetinjasta, čista. Ona čini sve što je moguće ne bi li pobjegla vanjskoj sili koja je počinje progoniti, rušeći polako ali sigurno dijelove svijeta koji je sebi stvorila i u kojem je dotad sretno živjela. Bori se s neumoljivom silom bez ijedne izgovorene riječi - pokret je njen jezik i njeno oružje. Sukob je to koji se s vanjskog plana prenosi i na unutarnji život ljudski.

U predstavi igraju Nikolina Majdak i Mario Miličić, glazbu izvodi Lucija Stanojević, a sve je režirala Lee Delong. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Spomen doma sat vremena prije predstave.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini