VIŠEGLASNI ZAGRLJAJ

Šarolik i atraktivan repertoar: U EU centru za mir i razvoj održan susret zborova

| Autor: Mladen RADIĆ
Nastup VS Ad Libituma (Snimila Leona Teodorović)

Nastup VS Ad Libituma (Snimila Leona Teodorović)


Šesti Višeglasni zagrljaj, prijateljski koncert četiri zbora i vokalnih skupina u organizaciji Mješovitog pjevačkog zbora Cantus PoPuli, a koji djeluje pod vodstvom dirigentice i osnivačice zbora Tatjane Merkl, održan je u prostoru Europskog centra za mir i razvoj UN-a (ECPD) u Puli. Domaćini i gosti su za posjetitelje i ovaj put pripremili šarolik i atraktivan repertoar, pa je i brojna publika jako lijepo primila pjevače.

(Snimila Leona Teodorović)(Snimila Leona Teodorović)

Večer je otvorila Mješovita vokalna skupina Nešpula iz Pule osnovana 2006., a od 2014. djeluje kao samostalna udruga. Nakon nekoliko skladbi etno prizvuka veliki aplauz dobili su za "Take a chance on me" grupe ABBA te su u drugom dijelu kratkog nastupa izveli još par pop skladbi.

Vokalna skupina Ad Libitum Zajednice Talijana Brtonigla nastala je u listopadu 2010. godine, a od 2021. njome rukovodi učiteljica Dionea Sirotić. Šest djevojaka izvelo je skladbe sporijeg tempa i intimnije atmosfere pa su se na programu našle "Uspavanka" Slavka Zlatića i "Madrigale" Nella Milottija uz jednu tradicionalnu švedsku, zatim jednu skladbu Čajkovskog i jednu grupe Pentatonix.

Domaćini, MPZ Cantus PoPuli odabrali su šest skladbi raznolikih stilova od nekih tradicijskih preko duhovnih do modernih, zaključivši nastup s legendarnom "Con te partiro’" koju je proslavio Andrea Bocelli.

(Snimila Leona Teodorović)MVS Nešpula (Snimila Leona Teodorović)

Šesti Višeglasni zagrljaj zaključen je nastupom gostiju iz Slovenije, iz Cerklja, to je bio Komorni moški pevski zbor "Davorina Jenka" koji postoji već šest i pol desetljeća, a naglasak je bio na slovenskim pjesmama poput "Triglav" ili "Sem se rajtov ženiti".

MPZ Cantus PoPuli zahvaljuje ECPD-u na podršci i što je ustupanjem svojeg prostora omogućio održavanje ove kulturne manifestacije. Također zahvaljuje i Turističkoj zajednici grada Pule na podršci i sponzorstvu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini