"Vibracije kroz pod" kod pulske Katedrale

Premijera novog projekta iz produkcije Kazališta Dr. Inat i Mali Wang Culture Spread

| Autor: Mladen Radić
Tanja Ruta Grgić (Foto Silovinac)

Tanja Ruta Grgić (Foto Silovinac)


Pulsko Kazalište Dr. Inat i Malì Wang Culture Spread predstavljaju predstavu "Vibracije kroz pod", čija će se premijera održati u nedjelju u Puli u Parku Jurja Dobrile, pored zvonika Katedrale, u 20 sati.

Riječ je o predstavi nastaloj tijekom intenzivno fizičko-glazbene radionice koja se od petka do nedjelje održava u Rojcu. Radionicu vode Tanja Ruta Grgić i Neva Begović, obje iz Hrvatske te Yashar Garzan iz SAD-a. Režiju i koreografiju potpisuje Tanja Ruta Grgić, na violončelu je Neva Begović, skladatelji su Neva Begović i Yashar Garzan, a izvođači su Lara Kapeloto, Roko Nakić, Irena Boćkai, Hela Grgić i Vladimir Butković. Glasove daju Pavla Grgić i Tin Grgić.

- Potpuno obična proba upjevavanja pretvara se u priču o prolasku vremena i stvara izvedbu u podnožju katedrale. Koje vibracije nas pokreću, koje koče, koje pomažu, koje odmažu, a koje nas određuju u našem svakidašnjem životu? Odgovore su akteri pokušali pronaći tijekom radionice i donose ih izvedbom "Vibracija kroz pod", ističe se u najavi predstave.

- Intenzivna improvizacijska i site specific radionica spojila je suvremene i azijske plesne tehnike s eksperimentalnom glazbom, a temeljila se na istraživanju različitih asocijacija, inspiracija, tema i nastojanja, povezivanju s vibracijama violončela kroz pod i njihovu rezoniranju u našim tijelima. Uz to, glazba drevnog kineskog instrumenta kineske citre pratila je materijal tjelesnosti koji se dobio kroz rad čiji će se rezultati u nedjelju moći vidjeti, napominju autori projekta "Vibracija kroz pod".

Trajanje predstave je 45 minuta, a za ulaz se, kako ističu organizatori, može dati donacija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom