ŠARENI TRIJEM

U Galeriji Amfiteatar izložba u povodu Međunarodnog dana muzeja: NIZ VIDEO-URADAKA I LIKOVNIH RADOVA O RIMSKOJ MODI, ARHITEKTURI, KUHINJI

Projekt "Šareni trijem" organiziran je u suradnji s trima istarskim srednjim školama (Srednjom školom "Vladimir Gortan" Buje, Srednjom školom Mate Balote Poreč i Srednjom glazbenom školom Ivana Matetića Ronjgova Pula) na inicijativu nastavnice latinskog jezika dr. sc. Milene Joksimović

| Autor: Vanesa BEGIĆ


U povodu Međunarodnog dana muzeja u Galeriji Amfiteatar otvorena je izložba "Šareni trijem".

Kako je rekao Darko Komšo, ravnatelj Arheološkog muzeja Istre u Puli, organizatora ovog izložbenog projekta, cjelokupan projekt "Šareni trijem" upriličen je u suradnji s trima istarskim srednjim školama (Srednjom školom "Vladimir Gortan" Buje, Srednjom školom Mate Balote Poreč i Srednjom glazbenom školom Ivana Matetića Ronjgova, Pula) na inicijativu nastavnice latinskog jezika dr. sc. Milene Joksimović.

Klasična antička civilizacija

Dr. sc. Milena Joksimović, autorica izložbe uz Dunju Martić Štefan, naglasila je da "kako bi se upoznali s klasičnom antičkom civilizacijom, učenici su izradili niz video-uradaka i likovnih radova o rimskoj modi, arhitekturi, kuhinji i drugim aspektima svakodnevnice u antici. Posebno je važno napomenuti da to nisu učenici umjetničkih-likovnih škola, riječ je o učenicima prvih i drugih razreda gimnazijskih programa, odnosno glazbenih koji su vrlo kreativno i kvalitetno interpretirali te aspekte života i rada - od kulture življenja preko mode, arhitekture i svega ostalog. Realizacija cjelokupnog projekta krenula je posve spontano, uz rad tijekom nastave i online, a kasnije smo, vidjevši kvalitetu radova, odlučili da ih predstavimo izložbom".

(Snimio Duško Marušić Čiči)

Dunja Martić Štefan posebno je ukazala na prekrasnu suradnju škola i muzeja, na tu sinergiju, veliki rad svih uključenih u ovoj projekt, ističući veliko zadovoljstvo uspjehom projekta. Naglasila je da je izložba dostupna fizički u Galeriji Amfiteatar, te online.

Uspješna suradnja

Zadovoljstvo suradnjom i projektom iskazali su i ravnateljica pulske glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Romana Vuksan Zuban, ravnateljica bujske Srednje škole "Vladimir Gortan" Dolores Mihelić Malbašić te ravnatelj porečke Srednje škole Mate Balota Krešimir Bronić.

Suradnici na projektu su Vjeran Juhas, Paola Živolić Zec, Silvana Petešić, Monika Petrović i tiskara MPS.

Izložba će se moći pogledati do 7. lipnja u Galeriji Amfiteatar u Puli svakodnevno od 9 do 17 sati, te u virtualnom obliku na YouTube kanalu "Šareni trijem".

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini