UPISI DO 21. VELJAČE

VODNJANSKO PUČKO UČILIŠTE Obučavaju se sommelieri maslinovog ulja, maslinari, vinogradari, vinari i voćari

| Autor: Duška PALIBRK
(Ilustracija/Snimio Danilo Memedović/Arhiva)

(Ilustracija/Snimio Danilo Memedović/Arhiva)


Pučko otvoreno učilište u Vodnjanu upisuje zainteresirane za program osposobljavanja sommeliera maslinovog ulja te za poslove održavanja okućnica i bazena, poslove maslinara, vinogradara/vinara te voćara. Programe je odobrilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja te se nakon položenog završnog ispita nova zanimanja upisuju u e-radnu knjižicu. Prijave se predaju do 12. veljače, osobno u Pučkom otvorenom učilištu u Vodnjanu (Portarol 31), radnim danom od 8 do 16 sati. Početak nastave je predviđen u prosincu, za voćare u studenom.

Uvjeti za upis programa za sommeliere maslinovog ulja su najmanje srednja stručna sprema i navršenih 18 godina. Program traje 130 sati, uz redovitu ili konzultativno-instruktivnu nastavu. Teorijski dio traje 50 sati, vježbe uz teorijsku nastavu 15 sati, a praktični dio s vježbama 65 sati.

Program osposobljavanja za poslove održavanja okućnica i bazena traje 190 sati redovite ili konzultativno-instruktivne nastave, s teorijskim dijelom, vježbama i praksom. Za upis je potrebna najmanje završena osnovna škola i navršenih 18 godina te liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova održavanja okućnica i bazena.

Osposobljavanje maslinara traje 120 sati, od čega 60 sati redovite ili konzultativno-instruktivne nastave te 60 sati praktičnog programa. Za vinogradare/vinare, kao i voćare program traje 160 sati, od čega je 80 sati nastave i 80 sati praktičnog programa. Za upis je dovoljna završena osnovna škola i punoljetnost te liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje tih poslova.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater